Latest News

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Έτσι θα καταλάβετε αν στο χώρο που είστε έχει κρυφές κάμερες ή μικρόφωνα


 Αν σας έχει τύχει να νομίζετε ότι βρίσκεστε σε ένα χώρο που με κάποιο τρόπο… παρακολουθείται, τότε πλέον μπορείτε να χρησιμοποιείτε μια δωρεάν εφαρμογή για να... το διαπιστώνετε.

Μπορεί αυτός ο χώρος να είναι ένα ξενοδοχείο στο οποίο βρίσκεστε ή ακόμη και ο χώρος εργασίας σας.

Πώς θα το διαπιστώσετε, λοιπόν; Με την εφαρμογή Fing η οποία λειτουργεί και σε Android και σε iOS. Στην ουσία η εφαρμογή σαρώνει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές που συνδέονται στο internet πράγμα που συμβαίνει με τις περισσότερες κάμερες και τα μικρόφωνα που μεταδίδουν απομακρυσμένα.
Αφού ανοίξετε την εφαρμογή από τη συσκευή σας πρέπει να επιλέξετε τη σάρωση για να ελέγξει τον χώρο. Τότε θα σας εμφανίσει και τις κάμερες που υπάρχουν στο χώρο, με το όνομά τους μάλιστα. Αν τώρα θέλετε να εντοπίσετε μια κάμερα νυχτερινής όρασης τότε μπορεί να σας βοηθήσει το smartphone σας εφόσον οι περισσότερες τέτοιες κάμερες έχουν υπέρυθρες.
Κάποια smartphone διαθέτουν φίλτρα για να αποκλείουν το “υπέρυθρο φως” στην κύρια κάμερα τους, αλλά διατηρούν τα φίλτρα στην μπροστινή κάμερα. Έτσι αν είστε με σβηστά φώτα σε έναν χώρο και ενεργοποιήσετε τη σχετική κάμερα στο κινητό θα μπορέσετε να ψάξετε για τέτοια φώτα στο χώρο.

Όταν ανάψει σχετική ένδειξη στην οθόνη σημαίνει ότι είστε κοντά σε μια τέτοια κάμερα.