Latest News

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Κατάληψη από ναυτεργάτες στον ΕΦΚΑ Πειραιά



Αιφνιδιαστική κατάληψη του κτηρίου του ΕΦΚΑ στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε σήμερα από εν  ενεργεία και συνταξιούχους ναυτεργάτες που...

ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΕΝΕΝ και του ΠΣΣ-ΝΑΤ.


Σύμφωνα με τα σωματεία, στον χώρο εμφανίστηκαν διάφορες αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν τον αποκλεισμό και την κατάληψη του ΕΦΚΑ και η παρέμβασή τους έπεσε στο κενό χάρη στην αποφασιστικότητα των ναυτεργατών.

Στην διάρκεια της κινητοποίησης συνδικαλιστές της ΠΕΝΕΝ και του ΠΣΣ-ΝΑΤ μίλησαν για την δραματική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι απόμαχοι της θάλασσας τονίζοντας ότι οι επαναλαμβανόμενες αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις όλων των κυβερνήσεων την τελευταία 15ετία έχουν υπονομεύσει τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα με περικοπές οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν το 50% των συντάξιμων αποδοχών!

Επίσης τονίστηκε η κοινή θέση των Σωματείων για την ανάγκη διατήρησης της αυτοτέλειας του ΝΑΤ και των άλλων ασφαλιστικών μας Ταμείων (ΚΕΑΝ - Ταμεία Πρόνοιας - Οίκου Ναύτη).

Ταυτόχρονα επισημάνθηκε ότι η μοναδική εναλλακτική για την άμεση απόδοση των συντάξεων αποτελεί η διεκπεραίωση των συνταξιοδοτικών φακέλων των συνταξιούχων ναυτεργατών να γίνεται σε όλα τα στάδια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΝΑΤ οι οποίες διαθέτουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία για τον σκοπό αυτό.

Επόμενος σταθμός των αγωνιστικών παρεμβάσεων θα είναι το ΝΑΤ και ακολούθως ο ΕΦΚΑ και το Υπουργείο Εργασίας....