Latest News

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Παιδί έχασε τη ζωή του σε διάδρομο γυμναστικής!

 


Ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση για συγκεκριμένο διάδρομο γυμναστικής, έπειτα από τον θάνατο ενός παιδιού και αρκετά ...περιστατικά τραυματισμών.



Η Επιτροπή για την Ασφάλεια Καταναλωτικών Προϊόντων (CPSC) κάλεσε τους ιδιοκτήτες του διαδρόμου Peloton Tread+ που έχουν παιδιά ή κατοικίδια να σταματήσουν αμέσως να χρησιμοποιούν το μηχάνημα.

 

Τον προηγούμενο μήνα η εταιρεία είχε επιβεβαιώσει την περίπτωση θανάτου παιδιού. Σύμφωνα με τη CPSC έχουν αναφερθεί 39 περιστατικά με αυτό τον διάδρομο γυμναστικής, συμπεριλαμβανομένου του τραγικού περιστατικού με το παιδί.

 

Υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για κατάγματα και θάνατο παιδιών από τον συγκεκριμένο διάδρομο, σύμφωνα με την Επιτροπή. «Έπειτα από πολλές αναφορές για παιδιά που παγιδεύτηκαν, ακινητοποιήθηκαν και τα τράβηξε από κάτω ο κύλινδρος στο πίσω μέρος του προϊόντος, η CPSC καλεί τους καταναλωτές που έχουν παιδιά στο σπίτι να σταματήσουν αμέσως να χρησιμοποιούν το προϊόν», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.



Μάλιστα, η επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από σχετικό περιστατικό, με παιδί που παγιδεύεται κάτω από διάδρομο, για να δείξει τους κινδύνους που υπάρχουν.

 

Παράλληλα επισημαίνει ότι τουλάχιστον ένα περιστατικό με παιδί συνέβη όταν ο γονιός έτρεχε στον διάδρομο, κάτι που δείχνει «ότι ο κίνδυνος δεν μπορεί να αποφευχθεί απλά κλειδώνοντας το μηχάνημα όταν δεν χρησιμοποιείται».

 

Επιπλέον επισημαίνει ότι οι αναφορές για κατοικίδια ή αντικείμενα που τα «τράβηξε» ο διάδρομος δείχνουν ότι υπάρχει πιθανότητα για τραυματισμό του χρήστη, αν χάσει την ισορροπία του την ώρα που τρέχει στον διάδρομο.

 

Από την πλευρά της η Peloton χαρακτήρισε «ανακριβή και παραπλανητική» την ανακοίνωση της επιτροπής. Επισήμανε πως ο διάδρομος γυμναστικής είναι ασφαλής για χρήση στο σπίτι και ότι συνοδεύεται από οδηγίες ασφάλειας και προειδοποιήσεις.

 

«Όπως όλα τα μηχανήματα γυμναστικής, ενέχει κινδύνους αν δεν τηρούνται οι προειδοποιήσεις και οι οδηγίες», ανέφερε η εταιρεία και συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται σε παιδιά κάτω των 16 ετών να χρησιμοποιούν τον διάδρομο. Επίσης, τόνισε ότι οι ιδιοκτήτες του πρέπει να κρατούν τα παιδιά, τα κατοικίδια και τα αντικείμενα μακριά από το μηχάνημα.

 

Η Peloton πουλά διαδρόμους γυμναστικής και στατικά ποδήλατα που μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο, για online προγράμματα γυμναστικής. Το συγκεκριμένο μηχάνημα κοστίζει 4.300 δολάρια, ενώ οι πωλήσεις της εταιρείας εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown.

 

Με πληροφορίες από BBC, Washington Post