Latest News

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Η κατάθεση Καραϊβάζ για το κύκλωμα εκβιαστών που αποκάλυψε η ΕΥΠ – Τί υποστήριξε ο δημοσιογράφος όταν κλήθηκε από τη δικαιοσύνη

 


Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών που διερευνούν την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου Καραιβάζ... έχει μπει μεταξύ άλλων και η υπόθεση που αφορούσε το κύκλωμα που προέκυψε από παρακολουθήσεις της ΕΥΠ με συμμετοχή ανθρώπων της νύχτας, αστυνομικών (νυν και πρώην) και δικηγόρων.


Κεντρικό πρόσωπο σε αυτή την δικογραφία ήταν ο Δ. Μ. που δολοφονήθηκε στο Χαϊδάρι τον Νοέμβριο του 2019. Ήταν κι αυτός, σύμφωνα με τις Αρχές, ένα ακόμη θύμα του πολέμου της Greek mafia για τον έλεγχο του «τζίρου» της νύχτας ο οποίος ξεκίνησε τον Μάιο του 2017 με τη δολοφονία του Βασίλη Γρίβα. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων καθώς υπήρχε αναφορά στο πρόσωπό του. Τις εξηγήσεις τις είχε δώσει τον Ιούλιο του 2020 ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο αυτές τις ημέρες να κληθεί εκ νέου. 

Στην κατάθεσή του τότε, την οποία αποκαλύπτει σήμερα η Realnews, ο δημοσιογράφος είχε υποστηρίξει ότι: « Απορώ με την εμπλοκή μου στην υπόκριση υπόθεση, η οποία στηρίζεται σε όλα, τουλάχιστον, συμπεράσματα της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών. Μάλιστα, εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ εμπλέκονται σε συνομιλίες ίδιας φύσεως με εμένα κι άλλοι δημοσιογράφοι, μόνο εγώ καλούμαι να δώσω εξηγήσεις. Παρά το ότι θα μπορούσα να καλυφθώ από το γεγονός ότι το σύνολο του υλικού το οποίο συνελλέχθει στην προδικασία είναι παράνομο θα απαντήσω σε όσα αναφέρονται. 

Γνώρισα τον Δ.Μ. το έτος 2015 εξ αφορμής εκκρεμούς ποινικής υποθέσεως του, η οποία παρουσίαζε ιδιαίτερο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Στην αρχή, μάλιστα, ήμουν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι του. Στο βάθος όμως της δημοσιογραφικής έρευνας και της προσωπικής μας γνωριμίας ανακάλυψα ότι όλα τα γεγονότα δεν ήταν όπως παρουσιαζόντουσαν και δημιούργησα, σταδιακά, μια φιλική σχέση με τον εκλιπόντα. Τον Απρίλιο του 2016 εργαζόμουν ως υπεύθυνος του αστυνομικού ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο Δ. Μ. ήδη αντιπροσώπευε στην Ελλάδα μία από τις πιο γνωστές εταιρίες στιγμιαίου καφέ. Στα πλαίσια αυτής της νόμιμης δραστηριότητας του, έγινε προσπάθεια και από μέρους μου να τοποθετηθεί η φίρμα του στιγμιαίου καφέ που αντιπροσώπευε ως χορηγός σε κάποιες εκπομπές. Το ποσό των 1.000 ευρώ αποτελεί προκαταβολή για την υλοποίηση της συγκεκριμένης συμφωνίας. Το ως άνω ποσό παρέλαβα από την γραμματέα του και εφόσον η συμφωνία, εν τέλει, δεν ευοδώθηκε, επεστράφη στο ακέραιο. 

Είναι τουλάχιστον αστείο να συζητάμε για το ως άνω ποσό, το οποίο επαναλαμβάνω δόθηκε μέσω της γραμματέως του για το σκοπό που αναφέρθηκε, όταν, στις χιλιάδες σελίδες της υπό κρίση δικογραφίας, δεν έχει δοθεί κανένα ποσό από το Δ.Μ.μέσου τρίτου και ειδικά της γραμματέως του. Τόσο παράνομη είναι αυτή η συναλλαγή, ώστε αυτομάτως να καθίσταμαι ως ύποπτος εντάξεως σε εγκληματική οργάνωση!!!Όλες οι υπόλοιπες συζητήσεις μου, που παρανόμως – επαναλαμβάνω – έχουν καταγραφεί, αφορούν απλές καθημερινές επαγγελματικές και κοινωνικές σχέσεις. Από κανένα άλλο στοιχείο δεν προκύπτει κάτι διαφορετικό…».RealNews