Latest News

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Δημοσκόπηση: Τι λένε οι πολίτες για τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της πανδημίας (ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ)

 


Προβάδισμα 13,6 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης... της ALCO που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.


Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 37,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8% παρουσιάζοντας πολύ μικρές διαφορές σε σχέση με την μέτρηση της ίδιας εταιρείας τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜέΡΑ25 με 2,9%.
ALCO_10

Το ποσοστό εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη παραμένουν υψηλά, στο 43%, σε μεγάλη απόσταση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, που βρίσκεται στο 23%.
ALCO_09

Σε υψηλά επίπεδα (55%) παραμένει η ικανοποίηση των πολιτών για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών.
ALCO_03

Την ίδια ώρα, όμως, ένας στους δύο (51%) εκφράζει δυσαρέσκεια για τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία
και η πλειοψηφία (64%) θεωρεί ότι οι πρόσφατες αποφάσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων επηρεάζονται από τις επιθυμίες της κυβέρνησης.
ALCO_01
ALCO_02

Διάχυτη διαφαίνεται η επιθυμία των πολιτών να ξανανοίξουν δραστηριότητες μετά τους πολύμηνους περιορισμούς. Οι περισσότεροι πολίτες συμφωνούν με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, όπως και των Λυκείων με τη χρήση self test. To 62% εξάλλου επιθυμεί να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού για το Πάσχα.

ALCO_04
ALCO_05
ALCO_06


Τέλος, το 56% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση για την εγκληματικότητα και την ασφάλεια των πολιτών.

ALCO_07
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ