Latest News

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Δήμαρχος υποτιμά τους αγώνες των κατοίκων! (ΕΙΚΟΝΕΣ)



Ενοχλημένος φαίνεται πως είναι ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και προσπαθεί να απαξιώσει τους αγώνες που κάνουν κάτοικοι... της Πειραϊκής.
                                                                     

Σφόδρα επικριτικός εμφανίστηκε ο δήμαρχος  Πειραιά κύριος Γιάννης Μώραλης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, εναντίον των δημοτών οι οποίοι κινητοποιούνται για να μη γίνει το λιμάνι στην Πειραϊκή και ζητούν επίσης να επιστραφούν στην πόλη  τα 140 στρέμματα της  δημοτικής περιουσίας Παλατάκι που παράνομα παραχωρήθηκαν στην COSCO με την σύμβαση παραχώρησης του 2016 .          

                                                               

Ο κύριος Δήμαρχος καταφέρθηκε  εναντίον  των  δημοτών με τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς «100 νοματαίοι» ,«μειοψηφία», «μικρό κοινό» ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου δεν υπάρχει  λόγος  για τις κινητοποιήσεις των δημοτών , καθώς  δεν κατασκευάζεται κανένα λιμάνι στην Πειραϊκή, ούτε ο  Δήμος έχει αποδεχθεί  καμία δωρεά από την COSCO στο Παλατάκι .                                                                                                                          

Προς τι  λοιπόν η οργή και αγανάκτηση του δημάρχου που τον ωθεί  να καταφέρεται με τόσο θυμό κατά των δημοτών , αφού έτσι κι αλλιώς τους θεωρεί  μια μικρή μειοψηφία «100 νοματαίων» και τα αιτήματά τους αβάσιμα;


Ποιος είναι ο λόγος  για τον οποίο ο δήμαρχος καταμετράει επακριβώς τον αριθμό όσων συγκεντρώνονται Κυριακή παρά Κυριακή προκειμένου να συζητήσουν και να διαμαρτυρηθούν; Τουλάχιστον έκπληξη προκαλεί  η πλήρης ενημέρωση του δημάρχου περί του ακριβούς αριθμού των συγκεντρωθέντων τον οποίο και ανακοίνωσε με βεβαιότητα καταδεικνύοντας 38 νοματαίους στη μια συγκέντρωση και 72 στην άλλη συνολικά 100 (το 100 ήταν στρογγυλοποίηση προφανώς )! 

100 νοματαίοι μετρημένοι, από υπάλληλο άραγε του Δήμου Πειραιά που δουλεύει υπερωρίες στις συγκεντρώσεις ; 

Αντί να είναι καθησυχασμένος  ο κύριος Δήμαρχος με ένα τέτοιο αριθμητικά ανάξιο κοινό , αυτός αντιθέτως προβληματίζεται και οργίζεται δημοσίως  εναντίον 100 νοματαίων;

Μήπως  αυτό συμβαίνει γιατί αυτοί οι 100 νοματαίοι όπως λέει ο Δήμαρχος,ο οποίος βεβαίως  αποκρύπτει την ανάδειξή του κινήματος ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ   ως 3η δύναμη στις τελευταίες κοινοτικές εκλογές,  επέτυχαν μόνο το τελευταίο έτος Απρίλιος 2020 -21 :




Να τεθεί για συζήτηση το θέμα του νέου λιμανιού στην ΠΕΙΡΑΪΚΉ στο περιφερειακό συμβούλιο περισσότερες  από 5 φορές .

Να συζητείται  σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση στην συζήτηση  του Δημοτικού συμβουλίου   Πειραιά.

Να έχουν κατατεθεί περισσότερες από 15 ερωτήσεις στη βουλή από βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΜΕΡΑ 25,ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ ).

Να έχουν  δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο μέσα σε έναν χρόνο περισσότερα από 4000 άρθρα για το θέμα του λιμανιού στην  Πειραϊκή. 

Να έχει απασχολήσει το θέμα τον διεθνή τύπο, ευρωπαϊκά συνέδρια και παγκόσμια κινήματα. 

Να έχει αποδεχθεί το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου την ατζέντα και την ανάλυση του κινήματος ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ  για τα  υπάρχοντα και μελλοντικά περιβαλλοντικά προβλήματα , για την διεκδίκηση της πολιτιστικής κληρονομιάς  εφ όσον πλέον ακόμη και ο δήμαρχος στην ίδια συνεδρίαση δήλωσε ότι πρέπει να ανοίξει ο δρόμος μέσω των εγκαταστάσεων της κρουαζιέρας για την σύνδεση του αστικού ιστού με το ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή , γεγονός που ο ίδιος αγνοούσε μέχρι τώρα .

Να έχουν επιληφθεί 3 εισαγγελείς  για τις καταγγελίες των 100 νοματαίων ;

Να έχουν δικαιωθεί  οι προσφυγές τους  από προσωρινές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και των ασφαλιστικών μέτρων ;

Να προσπαθεί η COSCO να παρουσιάσει ως παραχώρηση -γιατί ακριβώς  με τον όρο παραχώρηση εξαγγέλθηκε στα δελτία ειδήσεων-, το πάρκο που δρομολογεί μέσα στα 140 κατεχόμενα στρέμματα.  

Όλα αυτά για το δίκιο 100 νοματαίων  πιστεύετε ότι επετεύχθησαν  κύριε Δήμαρχε;; 

Συνειδητοποιείτε   κύριε Δήμαρχε ότι αν τα θλιβερά σχέδια που απεργάζεται η COSCO  για την Πειραϊκή υλοποιηθούν και αν  ίσως πραγματοποιηθεί αυτό το τερατούργημα που τόσο πολύ προσδοκάτε , ο Πειραϊκός λαός θα μνημονεύει ότι πραγματοποιήθηκε  επί των ημερών στη Δημαρχία Μώραλη;

Και όταν η θάλασσα θα αναδύει δυσωδία λόγω της μετατροπής  της σε κλειστή λεκάνη θα μνημονεύουν πάλι εσάς και τις ημέρες της δημαρχίας σας ;

Και όταν θα βλέπουν οι κάτοικοι μπροστά τους  τα φουγάρα των κρουαζιεροπλοίων αντί τη Σαλαμίνα πάλι εσάς θα μνημονεύουν κύριε Μώραλη .

Κάποτε θα νοσταλγούν την ακτογραμμή της Πειραϊκής και το ηλιοβασίλεμα που ατένιζαν και θα σας θυμούνται ως πρωτεργάτη του νέου λιμανιού .

Θα περάσετε στην ιστορία ως ο δήμαρχος που επί των ημερών του μπαζώθηκε η Πειραϊκή .

Η ιστορία , η προφορική τουλάχιστον, θα μνημονεύσει επίσης και τους «100 νοματαίους» που όρθωσαν το ανάστημά τους για τον μοναδικό λόγο ότι αγαπούσαν τον τόπο που γεννήθηκαν . 

Τέλος σας θυμίζουμε κύριε  Δήμαρχε τα λόγια του μεγάλου στοχαστή Ουμπέρτο Εκο για την Δημοκρατία: «Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο»

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α’ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ –ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ