Latest News

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Δημοτικά και Γυμνάσια δεν θα ανοίξουν πριν το Πάσχα


Για μετά το Πάσχα μετατίθεται το άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων ...όπως ξεκαθάρισε το πρωί της Πέμπτης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.


Η υπουργός Παιδείας ανέφερε συγκεκριμένα ότι η αρχή έγινε με το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των Λυκείων, αλλά στόχος είναι η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες να γίνεται βήμα – βήμα. 

«Δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα», σχολίασε η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε ότι για αυτήν την περίοδο θα συνεχιστεί κανονικά η τηλεκπαίδευση.

Η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε ότι τα Λύκεια έχουν μείνει κλειστά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα συγκριτικά με τις υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες και οι μαθητές της Γ’ Λυκείου ετοιμάζονται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις.

Έτσι, πάμε μέχρι το Πάσχα, για επαναλειτουργία μόνο των λυκείων από την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου, με μέτρα και υποχρεωτικά self test δύο φορές την εβδομάδα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Πάντως και αυτή η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία με ψήφους 18 έναντι 9 καθώς ορισμένα μέλη της εξέφρασαν επιφυλάξεις για το άνοιγμα σχολικών μονάδων, μεταξύ των οποίων και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.