Latest News

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Μετά το σάλο η κυβέρνηση στέλνει τώρα στον εισαγγελέα -Ζητάει και τα ρέστα ο Μένιος Φουρθιώτης - Έκανε προσφυγή για τη μείωση της αστυνομικής φρουράς του -

Η κυβέρνηση στέλνει τώρα το θέμα  στον Εισαγγελέα ζητώντας την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης Φουρθιώτη...

 όπως μεταφέρουν κύκλοι του Μαξίμου στο ΑΠΕ, ενώ την ίδια στιγμή ο αμφιλεγόμενος παρουσιάστης  έκανε προσφυγή στο ΣτΕ για τη μείωση της αστυνομικής φρουράς του.

 

«Ήδη έχει παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας και διερευνώνται οι οικονομικές πτυχές της υπόθεσης», προσθέτουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές σχετικά με την υπόθεση Φουρθιώτη, σημειώνοντας ότι «τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη».

 

Την Κυριακή, ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατήγγειλε στην εφημερίδα Documento ότι ένα άτομο που πήγε στο υπουργείο «με μπράβους», «απειλούσε γενικούς γραμματείς» και «κλωτσούσε πόρτες», ζητώντας τα χρήματα που «έχασε» από το πρόγραμμα Συν-Εργασία. Ο κ. Βρούτσης δεν κατονομάζει το συγκεκριμένο άτομο, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε για τις δηλώσεις, σημειώνει πως ο υπουργός αναφέρεται στον Μένιο Φουρθιώτη. Η Κουμουνδούρου καλεί τον πρωθυπουργό και το Μέγαρο Μαξίμου να απαντήσουν «τι είναι αυτό που τους συνδέει με τον γνωστό “μάνατζερ”».

 

Στις δηλώσεις του ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρεται σε τροπολογία που είχε καταθέσει ως υπουργός Εργασίας, προκειμένου να κλείσει ένα «παραθυράκι» που υπήρχε στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία», το οποίο φέρεται να εκμεταλλεύτηκε το άτομο στο οποίο αναφέρθηκε στη συνέχεια, που πήγε στο υπουργείο και ζητούσε να πληρωθεί χρήματα που έχασε. 

 

«Είμαι έξω φρενών με αυτό τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλωτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή (...) Είναι αδύνατον ένας υπουργός Εργασίας να γνωρίζει ποιος πληρώνεται και τι πληρώνεται μεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων. Από ένα λάθος ενός λογιστή ήρθε σε μένα κάποιος που φώναζε -δεν μπορώ να πω ονόματα- με θράσος. Ζητούσε να πληρωθεί τον μήνα που έχασε», είπε στο Documento. 

 

«Σε αναζήτηση από το λογιστήριο για τον συγκεκριμένο κύριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε μισθούς 60.000 έως 80.000 ευρώ. Τα ίδια χρήματα έπαιρναν και άτομα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα, σπουδή για κάτι, να αυξήσει δηλαδή τον μισθό του εικονικά. Βρήκε την τρύπα δηλαδή και πήγε να πάρει τα λεφτά. Πράγμα νόμιμο, όμως ανήθικο. Όταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν τρελάθηκαν», είπε ακόμη, αναφέροντας ότι άλλαξε ο νόμος και μπήκε πλαφόν 6.500 ευρώ «κι έτσι κανείς ωφελούμενος του προγράμματος δεν μπορεί να λάβει παραπάνω χρήματα».

 

Στο ΣτΕ ο Μένιος Φουρθιώτης - Προσφυγή για τη μείωση της αστυνομικής φρουράς του

 Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Μαίνανδρος (Μένιος) Φουρθιώτης, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία μειώθηκε η φρούρηση του ιδίου και της κατοικίας του από αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, ο Μένιος Φουρθιώτης, μέσω του δικηγόρου του, Πάνου Λαζαράτου, κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της από 31.3.2021 πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας που του είχαν διατεθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή του.

 

Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι με πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. (13.1.2021) διατέθηκαν για την ασφάλειά του τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό, σε 24ωρη βάση και αυστηρή επιτήρηση όλο το 24ωρο, όλων των χώρων εργασίας του, δηλαδή του ραδιοσταθμού Party F.M. 104, της εφημερίδας «Αποκαλυπτικά», του τηλεοπτικού σταθμού EPSILON T.V. και του Stoudio Alfa- EPSILON T.V., με περιπολίες της αστυνομίας.


Μεταγενέστερα, την 18η Μαρτίου 2021, με νεώτερη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας για τον Μένιο Φουρθιώτη. Δηλαδή του διατέθηκαν 4 αστυνομικοί (αντί των 3) και εκτός από την συνοδευτική μοτοσυκλέτα, διατέθηκε και ένα αυτοκίνητο. Επίσης, αντί της επιτήρησης της κατοικίας του και των χώρων εργασίας του, διατάχθηκε η φρούρησή τους σε 24ωρη βάση. Τα νέα αυξημένα μέτρα ασφαλείας επρόκειτο να επανεξεταστούν την 19η Ιουνίου 2021.

 

Όπως ισχυρίζεται, τα μέτρα ασφαλείας αυξήθηκαν, καθώς υπήρχε πληθώρα επιθέσεων, τόσο προσωπικών, όσο και στην κατοικία του, αλλά και στους χώρους εργασίας του. Επισημαίνει ότι υπήρξε έκρηξη βόμβας στο χώρο εργασίας του, εμπρηστική-δολοφονική επίθεση στο σπίτι του και βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό EPSILON T.V.. Στη συνέχεια, με την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., δεν διατίθενται πλέον για την φρούρησή του οι τέσσερις αστυνομικοί, το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και η συνοδευτική μοτοσυκλέτα, ενώ έπαυσε και η φρούρηση της κατοικίας του.


Ο συνήγορός του, υποστηρίζει ότι η τελευταία, προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., είναι αντίθετη στο άρθρο 20 του Συντάγματος και παράνομη, καθώς δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοσή της, πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας και παράλληλα εκδόθηκε πριν τη συμπλήρωση του χρόνου εκπνοής της προηγούμενης πράξης, με την οποία τα μέτρα ασφαλείας είχαν αυξηθεί.