Latest News

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Κερατσίνι: Γιατί δεν λειτουργεί το νέο Κέντρο Υγείας - Πότε θα στελεχωθεί με προσωπικό



Καμία απάντηση δεν έχει δοθεί από το υπουργείο Υγείας για την στελέχωση και τη λειτουργία του νέου υπερσύχρονου  Κέντρου Υγείας... στο Κερατσίνι.

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ Βασίλη Κικίλια απέστειλε η βουλευτής Β’ Πειραιά και Γραμματέας της ΚΟ του ΜέΡΑ25 κα Φωτεινή Μπακαδήμα καθώς εδώ και μήνες και παρά τις πιέσεις της Δημοτικής Αρχής, το Υπουργείο Υγείας δεν δίνει καμία απάντηση για τη στελέχωση του νέου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Κερατσινίου ώστε αυτό να ξεκινήσει να λειτουργεί.


Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κ Υπουργέ,


Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να εκφράσω εκ μέρους τόσο της τοπικής κοινωνίας της Β’ Πειραιά όσο και της Δημοτικής Αρχής του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας τον έντονο προβληματισμό μας για την καθυστέρηση στελέχωσης του υπερσύχρονου Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Κερατσινίου, γεγονός που εμποδίζει την άμεση αξιοποίησή του τόσο στον εμβολιαστικό αγώνα που δίνετε όσο και στην ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. που δηλώνετε πως είναι στις προτεραιότητές σας.


Όπως γνωρίζετε, το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου είναι όνειρο δύο δεκαετιών για την τοπική κοινωνία και το μεγάλο στοίχημα τώρα είναι να στελεχωθεί άμεσα ώστε να λειτουργήσει για το σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε, να εξυπηρετεί  τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και την ίδια στιγμή να προστεθεί ως ένας επιπλέον πυλώνας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, με τα κρούσματα καθημερινά να είναι κοντά στα 4.000.


Η Διοίκηση του Δήμου καταβάλλει εδώ και μήνες, όπως γνωρίζω η ίδια προσωπικά, αλλά και από συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε με συναδέλφους βουλευτές της συμπολίτευσης με το Δήμαρχο της πόλης, κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου το αμέσως επόμενο διάστημα το Κέντρο Υγείας να τεθεί σε πλήρη λειτουργία, εντούτοις το Υπουργείο Υγείας, αντί να βοηθάει στην προσπάθεια αυτή για τη δημόσια υγεία, για άλλη μια φορά σιωπά και δεν προχωρά σε προκήρυξη μόνιμων θέσεων.


Ζητώ, λοιπόν, επισήμως να συγκαλέσετε μια συνάντηση με τους βουλευτές Β’ Πειραιά και τη Δημοτική Αρχή ώστε να μας εξηγήσετε τους λόγους για τους οποίους δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Κερατσινίου προκειμένου να μπορέσουμε όλοι μαζί, συντονισμένα, να επιλύσουμε τα όποια προβλήματα και να  προκηρυχθούν άμεσα θέσεις ιατρικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού. 


Στο σημείο αυτό να επισημάνω πως η πρόταση αφορά σε προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού και όχι σε μετακινήσεις, όπως είναι η προσφιλής πρακτική της Κυβέρνησης, όλη την περίοδο της πανδημίας, προκειμένου να αποσυμφορήσει και τα δύο πλησιέστερα νοσοκομεία, το Γενικό Κρατικό Νίκαιας και το Τζάνειο, όπου συνάνθρωποί μας καθημερινά διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ.


Αναμένοντας την απάντησή σας, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.»


Συνάντηση Βρεττάκου- Κοντοζαμάνη για την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας


 Ο Δήμαρχος της πόλης, Χρ. Βρεττάκος και η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών  Στ. Μιχάλογλου συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη και τον Διοικητή της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρ. Ροϊλό με αφορμή το θέμα της άμεσης στελέχωσης και λειτουργίας του τοπικού Κέντρου Υγείας.

 Ειδικότερα, ο Δήμαρχος επισήμανε την καθυστέρηση στη λειτουργία τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η πανδημία δεν μπορεί να είναι άλλοθι γι’ αυτή την καθυστέρηση αντιθέτως  θα έπρεπε να είναι η αφορμή για την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας»

 Παράλληλα ο κ. Βρεττάκος ζήτησε την άμεση δημιουργία Οργανισμού που να κατοχυρώνει από την άποψη των ειδικοτήτων αλλά και αριθμητικά την 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ. και την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού για να μπορέσει να καταστεί λειτουργικό. 

 Ο Αναπλ. Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για την άμεση εκπόνηση του Οργανισμού του Κέντρου Υγείας ενώ δήλωσε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού και ότι μέχρι το τέλος Μαΐου το Κέντρο Υγείας θα έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του.