Latest News

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

Νέα ανατροπή για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη: Στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ο μάρτυρας

 


Σε σήριαλ με πολλά επεισόδια έχει εξελιχθεί ο θάνατος του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη. Ωστόσο αρχίζουν πλέον και ξεδιαλύνουν ...λίγο – λίγο τα πράγματα.   

Η τελευταία εξέλιξη είναι η έκκληση στο αρμόδιο εισαγγελέα πρωτοδικών Χαλκίδος αλλά και σε κάθε αρμόδιο που έκανε ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Μανώλης Φωτάκης, προκειμένου να σταματήσουν οι παραλείψεις και να βρεθούν οι ένοχοι που του προκάλεσαν τον θάνατο.

Μετά τη μαρτυρία της Παρασκευής ότι ένα άτομο χτύπησε τον πρώην υπουργό με ένα κοντάρι, ο δικηγόρος της οικογένειας μιλώντας στην εκπομπή από “Από τις έξι” στην τηλεόραση της ΕΡΤ-1 τόνισε ότι η ανάγκη διαλεύκανσης της υπόθεσης είναι ακόμα πιο επιτακτική.

«Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα σε επίπεδο προανάκρισης. Βρισκόμαστε στο μηδέν ξεκινήσαμε από το – 200 και βρισκόμαστε λίγο πιο πάνω από το μηδέν».

Ο κ. Φωτάκης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εκθέσεων που κάνουν λόγο για κακώσεις στο σώμα του Σήφη Βαλυράκη, “από θλον όργανο και όχι από την προπέλα του σκάφους. Η δεύτερη δημόσια μαρτυρία έρχεται να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς μας” είπε.

Τέλος ,ανέφερε ότι στην υπόθεση έχει εμπλακεί και το Ανθρωποκτονιών, ενώ σε ερώτηση για το πότε θα καταθέσει ο νέος μάρτυρας στις αρμόδιες αρχές είπε ότι δεν το γνωρίζει. Επιβεβαίωσε μόνο την επιθυμία του να μην καταθέσει στο Λιμεναρχείο της Ερέτριας.

 Στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ο μάρτυρας που μίλησε για δολοφονία

Στο μεταξύ στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών παρουσιάζεται σήμερα το πρωί ο μάρτυρας που μίλησε στην εκπομπή του Alpha  «Φως στο Τούνελ» και περιέγραψε τι προηγήθηκε του θανάτου του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου,  κάνοντας λόγο για στυγνή δολοφονία.

Ο μάρτυρας δήλωσε ότι ήταν διατεθειμένος να μιλήσει στις αλλά όχι στο Λιμενικό της περιοχής της Ερέτριας, αξιωματικοί του οποίου δεν θεωρούν αξιόπιστη την μαρτυρία του.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την προβολή της εκπομπής, άνθρωποι του Λιμενικού της Ερέτριας, σε συνεννόηση με το Λιμενικό της Χαλκίδας που προΐσταται των ερευνών για τα αίτια του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, βρέθηκαν έξω από το σπίτι του, ζητώντας του να τους ακολουθήσει για να δώσει κατάθεση.

Εκείνος επέμενε στην αρχική του απόφαση, να παρουσιαστεί ενώπιον αστυνομικών και εισαγγελικών Αρχών, κάτι που αναμένεται να συμβεί σήμερα καθώς έχει ήδη ειδοποιηθεί να προσέλθει στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Ο φερόμενος αυτόπτης μάρτυρας της «δολοφονικής επίθεσης», όπως ισχυρίζεται,  εις βάρος του πρώην υπουργού, είπε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ότι την ημέρα του τραγικού συμβάντος βρισκόταν στο Νησί των Ονείρων και είδε ένα επαγγελματικό αλιευτικό να πλησιάζει το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη.

Συγκεκριμένα, είπε: «Ο Βαλυράκης πήγαινε εκείνη την ώρα για ψάρεμα, ενώ το αλιευτικό ερχότανε. Λογομαχήσανε. Έγινε έντονος διάλογος μεταξύ τους: “Σήκω και φύγε κω**γερε”, του φώναζαν.


Τότε απαγορευόταν να ψαρεύουν οι ερασιτέχνες. Έφεραν δύο στροφές γύρω από το σκάφος του με υψηλή ταχύτητα προκαλώντας μεγάλο κυματισμό και ο ένας από τους δυο τον χτύπησε με κοντάρι. Του κατάφερε δύο με τρία δυνατά χτυπήματα. Αμέσως μετά βάλανε μπρος και φύγανε».

Σύμφωνα πάντα με όσα είπε στην κάμερα της εκπομπής, βρισκόταν περίπου εκατόν πενήντα μέτρα μακριά από το σημείο που εκτυλίχθηκε το περιστατικό και όπως πρόσθεσε, αναγνώρισε τους δράστες.

«Η κίνηση είναι δολοφονική. Είναι δολοφονία», τόνισε. «Είχαν χτυπήσει στο παρελθόν κι έναν άλλο ψαρά με ξύλινο τελάρο στο κεφάλι γιατί είχε βάλει παραγάδια», συμπλήρωσε.

Αποκάλυψε ακόμα πως τον φούρναρη που είναι επίσης μάρτυρας της επίθεσης, απείλησαν ότι θα τον καταστρέψουν οικονομικά και πως ο εν λόγω μάρτυρας φοβήθηκε και δεν ανέφερε στο Λιμενικό όλα όσα είδε, παρά ένα μέρος μόνο.

Σύμφωνα με τον φερόμενο αυτόπτη μάρτυρα, το αλιευτικό δεν είχε μηχάνημα στίγματος, αλλά από το λιμάνι γνώριζαν τι ώρα μπήκε μέσα και τι ώρα βγήκε.

Η καθηγήτρια ιατροδικαστικής, Χαρά Σπηλιοπούλου, τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, μίλησε για πολλαπλές κακώσεις στο σώμα του. Ανέφερε και ένα αιμάτωμα στο κεφάλι που θα μπορούσε να είχε προκληθεί από κάποιο κουπί, χτύπημα που ταιριάζει με αυτά που ανέφερε ο μάρτυρας.