Latest News

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Εμβολιασμός: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 50-54 ετών

 


Ανοίγει σήμερα, Σάββατο 24 Απριλίου, η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19 για την ηλικιακή ομάδα ...50-54 ετών.

 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα εμβολιάζονται πολίτες άνω των 55 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

 

Επιπλέον από 27 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών. Για όποιον δηλώσει, θα μπορέσει την επομένη μέρα να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca.

 

Πότε παίρνει «σκυτάλη» η ομάδα 40-49

 

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, εντός της Μεγάλης Εβδομάδας θα γίνει γνωστό πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικιακές κατηγορίες 40-44 και 45-49, 

 

Ερωτηθείς εάν η πλατφόρμα για τη συγκεκριμένη ομάδα θα ανοίξει μόνο για το εμβόλιο της AstraZeneca ή για το σύνολο των εμβολίων, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως «αυτό θα απαντηθεί έως τη Δευτέρα». Παράλληλα, ανέφερε πως από τις 5 Μαΐου πρόκειται να αρχίσουν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson. Η χώρα αναμένεται να παραλάβει 300.000 δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου τον Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο.

 

1 στους 4 ασθενείς είναι ηλικίας άνω των 75 ετών που δεν εμβολιάστηκαν

 

Μέχρι σήμερα, πάνω από 2,6 εκατ. εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα, με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου να απευθύνει νέα έκκληση προς τους πολίτες.


«Περισσότερους από 3 μήνες μετά την έναρξη του εμβολιασμού, 1 στους 4 ασθενείς στα νοσοκομεία της χώρας είναι άτομα άνω των 75 ετών. Ενώ είχαν την ευκαιρία να εμβολιαστούν δεν το έκαναν και σήμερα κινδυνεύουν να χαθούν ή και χάνονται», δήλωσε κατά την χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου υγείας. «Μόλις το 65%, μόνο 2 στους 3 άνω των 80 ετών έχουν λάβει την πρώτη δόση, είτε έχουν κλείσει ραντεβού για το πρώτο τους εμβόλιο. Κάνουμε έκκληση ώστε όλος ο κόσμος, αλλά ιδιαίτερα τα άτομα με παράγοντες κινδύνου, να προσέλθουν στο εμβολιαστικό κέντρο», πρόσθεσε.

 

Μέχρι σήμερα οι πολίτες που έχουν λάβει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου έναντι του κορωνοϊού είναι 1.826.628, ενώ και τις δύο δόσεις έχουν λάβει 774.370 πολίτες σε όλη τη χώρα. Συνολικά, έχουν χορηγηθεί 2.600.998 δόσεις εμβολίων.