Latest News

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Γιώργος Καραϊβάζ: Τον σκότωσαν με 10 σφαίρες - Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 


Νέα στοιχεία για την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργος Καραϊβάζ  έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, έφερε στο «φως» το πόρισμα της ...ιατροδικαστικής εξέτασης.

 

Ο αστυνομικός συντάκτης δέχθηκε 10 σφαίρες από τις συνολικά 13 που έριξε ο ένας από τους δύο δράστες.

 

Από αυτές, η μία χτύπησε στην αριστερή του παλάμη, μία στο λαιμό, δύο στο κεφάλι και έξι στο στήθος του δημοσιογράφου, ο θάνατος του οποίου ήταν ακαριαίος.

 

Άλλες τρεις σφαίρες χτύπησαν στο όχημά του.

 

Γιώργος Καραϊβάζ: Τον σκότωσαν με 10 σφαίρες - Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

 

«Καθαρό» το όπλο των δραστών

 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, τα οποία έδειξαν πως το όπλο ήταν «καθαρό». Αυτό σημαίνει πως το πιστόλι με την οποία οι δράστες δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο, δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. 


 

Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών

 

Η αστυνομία «χτενίζει» όλα τα διαθέσιμα υλικά για να εντοπίσει τον εκτελεστή με τη χειρουργική μάσκα, που δολοφόνησε τον Καραϊβάζ λίγα μέτρα από το σπίτι του. Από τις καταθέσεις που έχουν συλλέξει οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών προκύπτει ότι ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας δεν είχε καλυμμένο το κεφάλι του με κράνος και φορούσε μόνο μία χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο.

 

Η ΕΛ.ΑΣ θα αξιοποιήσει όλα τα τεχνικά μέσα, μέσω της σάρωσης των κινητών τηλεφώνων που βρίσκονταν σε μικρή ακτίνα από το κινητό τηλέφωνο του δολοφονημένου αστυνομικού συντάκτη. Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ενδέχεται να δείξει εάν υπήρχαν άλλα κινητά τηλέφωνα ανθρώπων που ίσως ακολουθούσαν από κοντά στον δημοσιογράφο κατά την επιστροφή του από την Κηφισιά στον Άλιμο.

 

Γιώργος Καραϊβάζ: Τον σκότωσαν με 10 σφαίρες - Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

 

Στο «μικροσκόπιο» θα μπει και το υλικό από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής του Αλίμου για να εντοπιστεί η διαδρομή της μοτοσικλέτας κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα.

 

«Όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα»

 

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, εξετάζουν τις μαρτυρίες ανθρώπων που έμελλε να γίνουν αυτόπτες μάρτυρες της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογράφου.

 

Υπάλληλος του δήμου Αλίμου, περιγράφοντας στον ΑΝΤ1 τα όσα είδε, ανέφερε πως οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

 

«Η εικόνα που μου έχει μείνει είναι αυτού με το στρατιωτικό μπουφάν να εκτελεί», είπε, σημειώνοντας πως εκείνη την ώρα ήταν τρεις οι δημοτικοί υπάλληλοι που μόλις είχαν τελειώσει την εργασία τους, στο παρκάκι  έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου.

 

Τους είχαν πλάτη όταν «ακούσαμε έναν ήχο σαν εξάτμιση, μετά ακούσαμε κι άλλους ήχους και γυρίσαμε κι είδαμε αυτόν να του ρίχνει από πάνω. Μέχρι να γυρίσουμε, είχαν φύγει», είπε, αναφέροντας αργότερα πως όλο το σκηνικό κράτησε λιγότερο από μισό λεπτό. «Ήταν τόσο γρήγορο . Όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα», είπε σχετικά.

 

Ως προς τις λεπτομέρειες, παρατήρησε ότι, «το όπλο σαν να είχε προέκταση σιγαστήρα, παρολαυτά ακούστηκε κάτι», περιγράφοντας τον ήχο ως εξάτμιση.

 

Ερωτηθείς για το αν αντέδρασε το θύμα, είπε πως, «δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα. Δεν μίλησαν, δεν άλλαξαν κουβέντα».

 

Γιώργος Καραϊβάζ: Τον σκότωσαν με 10 σφαίρες - Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

 

Μητσοτάκης για Καραϊβάζ: «Η δολοφονία σόκαρε την κοινωνία - Ζήτησα γρήγορη εξιχνίαση»

 

Η υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου απασχολεί τα ανώτατα κλιμάκια της αστυνομίας και των πολιτειακών παραγόντων, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να συναντά σήμερα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με στόχο την γρήγορη εξιχνίαση του εγκλήματος.

 

Τη γρήγορη εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχαν το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σοκάρει όλη την κοινωνία» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός. «Συνάντησα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να ζητήσω τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης» ανέφερε.

 

 

Χρυσοχοΐδης: Ειδεχθές έγκλημα η δολοφονία Καραϊβάζ – «Πολύ σύντομα θα βρούμε τους ενόχους»

 

«Πολύ γρήγορα, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία, θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στην δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης, σημειώνοντας ότι η εντολή που έλαβε από τον πρωθυπουργό είναι οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης να επισπευσθούν.