Latest News

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Το facebook «μπλόκαρε» τον γιο του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 


Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Facebook ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας ...υποστηρίζει πως "το Facebook ενοχλήθηκε από ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου", το οποίο ο ίδιος είχε αναρτήσει στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης και "τον τιμώρησε", όπως επισημαίνει, κατεβάζοντας το προφίλ του:

"Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν ζητάει να διαλέξει φυλακή. Ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος (της ίδιας της ΝΔ μάλιστα), που ο νόμος αυτός ορίζει ότι πρέπει να επιστρέψει στον Κορυδαλλό. Ζητάει τη φυλακή που όρισε ο νόμος γι' αυτόν. Ακόμη και αν το ζήταγε όμως, αυτό θα ήταν τόσο τρομερό; Κι επειδή έχει δίκιο να το ζητάει, προκειμένου να μην ικανοποιηθεί θα πρέπει να πεθάνει;", είχε αναφέρει σε ανάρτησή του, την οποία το Facebook κατέβασε.

«Αυτοί που παριστάνουν ότι καταδικάζουν τη βία και που λένε ότι νοιάζονται για την ανθρώπινη ζωή, πιστεύουν ότι κάποιος είναι προτιμότερο να πεθάνει παρά να ζητήσει να πάει σε άλλη φυλακή; Τόσο μεγάλη αξία δίνουν στη ζωή τελικά;.. Η ζωή είναι το ύψιστο αγαθό, εκτός αν κάποιος ζητά μια απλή μεταγωγή οπότε τότε πρέπει να πεθάνει''; Που δεν ζητάει καν αυτό. Ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος. Tο facebook ενοχλήθηκε από ένα ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, του ποιητή που είχε προταθεί για Νόμπελ, και τον τιμώρησε κατεβάζοντας το προφίλ μου. Με σεβασμό και τιμή στον ποιητή αλλά και στον απεργό πείνας που σβήνει στο νοσοκομείο της Λαμίας το ξανανεβάζω κι ας το κόψουνε ξανά», έγραψε σε ανάρτησή του ο Έκτορας Κουφοντίνας. 

Στις 18 Φεβρουαρίου, ο Έκτορας Κουφοντίνας είχε καλέσει μέσω Facebook σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον πατέρα του στα Προπύλαια.

Σε όλη τη διάρκεια της απεργίας πείνας του πατέρα του, ο Έκτορας Κουφοντίνα αναρτά πληροφορίες