Latest News

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Το...τερμάτισε η COSCO στο λιμάνι του Πειραιά: Mετέτρεψε τον προβλήτα κρουαζιέρας σε car terminal! (ΕΙΚΟΝΕΣ)


"Μποφόρ" αντιδράσεων έχει προκαλέσει η COSCO- ΟΛΠ που μετέτρεψε τον προβλήτα κρουαζιέρας σε car terminal μέσα σε...

μια νύχτα!



Οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν ότι παραβιάστηκε η σύμβαση παραχώρησης, η οποία ορίζει ξεκάθαρα ότι το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά χρησιμοποιείται αυστηρά από την κρουαζιέρα και την ακτοπλοΐα, και προειδοποιούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Εκφράζουν δε φόβους για «επεκτατική πολιτική» των Κινέζων οι οποίοι «δεν υπολογίζουν ούτε τους κατοίκους ούτε το περιβάλλον».

Ωστόσο παράγοντες του ΟΛΠ-Cosco δεν αποδέχονται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μια προσωρινή αποθήκευση των κινεζικών αυτοκινήτων που προορίζονται για τη Ρωσία. Το φορτίο είναι transit, εξηγούν, και μόλις τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα λιμάνια εξαιτίας της πανδημίας λυθούν, θα αναχωρήσει. Καταθέτουν μάλιστα τον ισχυρισμό ότι αυτό έχει ξανασυμβεί και στο παρελθόν, χωρίς να προκληθεί καμία αντίδραση.





Η πρώτη αντίδραση ήρθε από το κοινοτική παράταξη 

"ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ –ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ: 

Η COSCO  μετέτρεψε τον προβλήτα κρουαζιέρας σε car terminal!                                                                

Για μια ακόμη φορά η εταιρεία Κινεζικών συμφερόντων COSCO καταπατά απροκάλυπτα τους νόμους και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της την τοπική κοινωνία.                     

Η μετατροπή του προβλήτα κρουαζιέρας σε car terminal σηματοδοτεί το πρώτο  βήμα των προθέσεων της προκειμένου να μετατρέψει όλον το Πειραιά σε γερανογέφυρες και φορτοεκφορτώσεις. Η ενέργεια της COSCO απαγορεύεται από την σύμβαση παραχώρησης του λιμένα και το master plan. Η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά δεν αντέδρασε. Είναι η ώρα που οι αυταπάτες για αναπτυξιακό όνειρα καταρρίπτονται .Απευθύνουμε μήνυμα προς τον Πειραϊκό λαό να μην περιμένει ότι  οι λύκοι θα τον ταϊσουν, αντί να τον καταβροχθίσουν.  Ο Πειραϊκός λαός ενωμένος θα δώσει την απάντηση"!

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ –ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ 

Οι κοινοτικοί σύμβουλοι: Δήμητρα Βήνη και Σωτήρης Αλεξόπουλος 


Ακολούθησε η δημοτική παράταξη "ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"

 "Η Cosco το τερμάτισε. Με μια, πρωτοφανή κίνηση μετέτρεψε σε μια νύχτα το Παλατάκι σε car terminal. Ενώ αυτό απαγορεύεται ρητά και από τη Σύμβαση Παραχώρησης και από το Master Plan και από το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας. Ο Κεντρικός Λιμένας έχει χρήση αυστηρά ακτοπλοΐας και κρουαζιέρας. Αναμένουμε τις αντιδράσεις του Δημάρχου Πειραιά, μέλους του ΔΣ του ΟΛΠ, μετά από την πρωτοφανή κίνηση της εταιρείας.


Σε ό,τι μας αφορά θα κινήσουμε κάθε νόμιμη διαδικασία εναντίον τους. Είμαστε βέβαιοι πλέον ότι η Cosco δεν υπολογίζει κανέναν. Ούτε Περιβάλλον, ούτε Δήμο ούτε ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Τους έχει δοθεί το πράσινο φως να αλωνίζουν διαλύοντας την πόλη μας. #pireas4all