Latest News

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Εργοτάξιο ο λιμενοβραχιόνας "Θεμιστοκλής"! - Διαμαρτυρία των κατοίκων της Πειραϊκής στο Σταυρό (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Πειραϊκής πραγματοποιήθηκε χθες στον Σταυρό ενάντια στην μετατροπή του προβλήτα κρουαζιέρας στο Παλατάκι σε προβλήτα ...μεταφόρτωσης πλοίων.



Το Παρατηρητήριο Πειραϊκής φέρνει στο φως πληροφορίες και φωτογραφίες της περιοχής πίσω από τον λιμενοβραχίονα του προβλήτα «Θεμιστοκλής» που μετετράπη σε εργοτάξιο παράνομο χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση, για την κατασκευή κεσόν!!!
Δίπλα στα κεσόν βρίσκονται σε αναμονή και οι δύο φορτηγίδες Ιασων και Οδυσσέας γεμάτες βυθοκορήματα τα οποία πρόκειται να εγκιβωτιστούν στα κεσόν
Πώς τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι, ο νόμος 4014/11 άρθρο 7 και οι κόκκινες γραμμές της περιφέρειας που το απαγόρευαν ρητά;
Γνωρίζει το γεγονός η Δημοτική αρχή και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά που έθεσε τις κόκκινες γραμμές ως ευαγγέλια; Τα πάντα εν παρανομία εποίησε μέχρι τώρα η κατασκευάστρια εταιρεία με πλήρη ανοχή από όσους έπρεπε να ελέγχουν .


Το κίνημα ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ θα συνεχίσει τον αγώνα :
Για να μην ξαναπέσουν ούτε μπάζα ούτε κεσόν στην θάλασσα μας.
Για να επιστρέψει η δημοτική περιουσία Παλατάκι στους κατοίκους.
Για να μη μετατραπεί ο Πειραιάς σε βιομηχανική ζώνη.
Για να συνεχίσουμε να ζούμε στην πόλη μας και να αντικρίζουμε τη θάλασσα μας και όχι τις προβλήτες και τις γερανογέφυρες της COSCO.