Latest News

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Αποχή από τα μαθήματα ειδικού σχολείου!

 


Σε 3ήμερη παράταση της αποχής από τα μαθήματα προχωρούν οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Πειραιά... διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση λειτουργίας των ειδικών σχολείων.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Πειραιά (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Πειραιά) αποφάσισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να κηρύξει 3ήμερη παράταση της αποχής των μαθητών από τα μαθήματα τους από την Τέταρτη 10 ως και την Παρασκευή 12 Μάρτιου 2021.

Η ανακοίνωση των Γονέων

H συντριπτική πλειοψηφία των Γονέων και Κηδεμόνων, έχοντας υπόψη την ραγδαία αύξηση των θετικών περιστατικών, με τις μεταλλάξεις της νόσου COVID-19 στο Νομό μας, που είναι ήδη στο «κόκκινο», την καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων και την σημαντική μείωση του μέσου όρου ηλικίας των νοσηλευμένων ασθενών, εκφράζει την ανησυχία της για τα δια ζώσης μαθήματα στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, οι οποίες είναι σε κατ΄ εξαίρεση σε λειτουργία.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ως ένα μέτρο κινητοποίησης και εγρήγορσης της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Παιδείας και της Πολιτικής Προστασίας για τη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των μαθητών μας και κατ’ επέκταση της Δημόσιας Υγείας., το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αποφασίζει να κηρύξει 3ήμερη παράταση της Αποχής των μαθητών από τα μαθήματα τους από την Τέταρτη 10 ως και την Παρασκευή 12 Μάρτιου 2021, με αιτήματα:

  • Την αναστολή λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
  • Πρόσληψη επιπλέον, προσωπικού: Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Καταγραφή και συστηματική παρακολούθηση των μαθητών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
  • Συστηματική επαφή και παρακολούθηση του μαθητή και της οικογένειάς του, από φορέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ανάλογα τον τόπο κατοικίας των μαθητών.
  • Σε περίπτωση επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων, εβδομαδιαία τεστ για το προσωπικό, γάντια και μάσκες, προσωπικό καθαριότητας.