Latest News

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Πειραιά για μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον κορωνοϊό


Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Πειραιά πραγματοποίησαν σήμερα το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και τα σωματεία μέλη του, ζητώντας  ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων και ενίσχυση του ...

συστήματος Υγείας. 

Τα αιτήματα της  διαμαρτυρίας, όπως σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, είναι τα εξής:

  • Μαζικό εμβολιασμό του λαού σε πλήρως στελεχωμένα εμβολιαστικά κέντρα, με μόνιμο προσωπικό και με νέες προσλήψεις, όχι στην μετακίνηση του προσωπικού.
  • Ουσιαστική ενίσχυση της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Νοσοκομείων με τη στελέχωσή τους από το αναγκαίο προσωπικό και εξοπλισμό. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Μαζικά τεστ στον λαό του Πειραιά.
  • Με ευθύνη της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των Δήμων να γίνουν μαζικά τεστ και συχνοί έλεγχοι στους χώρους δουλειάς για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας των εργαζομένων, αλλά και όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα. Σε κάθε περίπτωση να εξασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων που νοσούν καθώς δεν μπορεί να αποτελεί ατομική ευθύνη σε συνθήκες μάλιστα έξαρσης της πανδημίας.
  • Να στελεχωθούν άμεσα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους και να διενεργηθούν έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Καταγραφή και δημοσιοποίηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε κάθε επιχείρηση. Διασφάλιση της τήρησης όλων των απαραίτητων μέτρων στην περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος.
  • Ειδική φροντίδα για τις πιο ευάλωτες ομάδες της περιοχής, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες και Ρομά με ειδικά ενημερωτικά – διαγνωστικά συνεργεία στις περιοχές που κατοικούν και στους χώρους που συχνάζουν.
  • Διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων (μισθοί κλπ) των εργαζομένων που νοσούν οι ίδιοι ή μπαίνουν προληπτικά σε καραντίνα.
  • Ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά με πύκνωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.