Latest News

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Δημήτρης Άνθης: Θρίλερ για γερά νεύρα η εξαφάνιση του αδελφού του

 


Ένα θρίλερ για γερά νεύρα βρίσκεται σε εξέλιξη στη νότια ακτή του Ντέβον της Αγγλίας... από τα ξημερώματα της Δευτέρας 8 Μαρτίου, όταν χάθηκαν μυστηριωδώς τα ίχνη του 33χρονου Στάθη Άνθη, αδελφού του σεφ Δημήτρη Άνθη, ο οποίος κατέθεσε μήνυση για βιασμό σε βάρος του ηθοποιού Νίκου Στραβοπόδη.

Τα χτυπήματα της μοίρας είναι απανωτά για την οικογένεια του 38χρονου σεφ, ο οποίος είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο όταν κατήγγειλε δημόσια ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον πρώην πρωταγωνιστή των σειρών «Τατουάζ» και «8 λέξεις».

Εκτός από τον πόνο και τη θλίψη για όσα φρικτά είδαν το φως της δημοσιότητας, οι γονείς του νεαρού μάγειρα έχουν να διαχειριστούν και το γεγονός ότι πριν από 12 μέρες εξαφανίστηκε ο άλλος γιος τους.

Έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής, εκτοξεύοντας την αγωνία τους στα ύψη.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Κίνγκσμπριτζ, ο 33χρονος «Stan», όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του στην Αγγλία, εθεάθη τελευταία φορά στο πολυτελές ξενοδοχείο «Burgh Island», όπου εργαζόταν τα τελευταία δύο χρόνια, στην περιοχή Bigbury-on-Sea, στο Ντέβον της νοτιοδυτικής Αγγλίας.

Κατά πληροφορίες, στις 5 τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας έφυγε από το δωμάτιό του, στο οποίο έμενε με την επίσης Ελληνίδα συγκάτοικό του, ενώ όσοι τον είδαν είπαν ότι βρισκόταν σε αγχώδη κατάσταση.

Τα πιθανά σενάρια

Οι Αρχές του Ντέβον άρχισαν αμέσως έρευνες με πεζοπόρα τμήματα, σκάφη του λιμενικού και ελικόπτερο, χωρίς αποτέλεσμα. Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, εξετάζονται διάφορα σενάρια για το πού μπορεί να βρίσκεται ο Στάθης.

Ένα από αυτά, που η οικογένειά του εύχεται να επαληθευτεί, είναι να βρίσκεται με φίλους του στο Πλίμουθ. Για την ανεύρεση του 33χρονου βρετανικό σάιτ αναζήτησης αγνοουμένων έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Στάθης Ανθης «είναι Έλληνας, έχει κοντά μαύρα μαλλιά, μούσι και είναι λευκός, ύψους 1,70 μ., και αδύνατος. Φέρεται ότι έχει ταξιδέψει στην περιοχή του Πλίμουθ».

Παράλληλα, οι συγγενείς του στην Ελλάδα, που φέρεται ότι πληροφορήθηκαν την εξαφάνιση του αγαπημένου τους με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών, σύμφωνα με το σάιτ anikolouli.gr, ειδοποίησαν τη «Γραμμή Ζωής».

Μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποιήθηκε ο Κοινωνικός Συναγερμός Silver Alert για τον εντοπισμό του 33χρονου σερβιτόρου. 

Κραυγή αγωνίας από τον Δημήτρη Άνθη

«Είμαι ανάστατος και έχω χάσει τον ύπνο μου από τότε που εξαφανίστηκε ο αδελφός μου. Δεν έχω στοιχεία, δεν ξέρω πώς να κινηθώ, τον ψάχνουμε, αλλά δεν υπάρχουν νέα του.

Ο αδελφός μου ζει στο Λονδίνο τα τελευταία τρία χρόνια. Μακάρι να είχα στοιχεία, να γνώριζα τον λόγο που εξαφανίστηκε και γιατί, αλλά δεν γνωρίζω κάτι που θα βοηθούσε να βρεθεί σύντομα ο Στάθης» ανέφερε χθες ο σεφ.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Η κινητοποίηση των τοπικών Αρχών στη Βρετανία με εκκλήσεις μέσω των σάιτ κοινωνικής δικτύωσης αλλά και με έρευνες σε έδαφος, αέρα και θάλασσα δεν έλυσαν το μυστήριο της εξαφάνισης του Ευστάθιου Άνθη, που ζούσε και εργαζόταν στο Bigbury-on-Sea, στη Βρετανία

. Ο 33χρονος, γνωστός ως «Stan» στην περιοχή, αγνοείται από τις 8 Μαρτίου, ενώ, όπως επiσήμανε η αστυνομία σε σχετική ανακοίνωση, τα τελευταία ίχνη του εκείνη τη ημέρα ήταν στις 5 τα ξημερώματα στο ξενοδοχείο «Burgh Island», όπου, σύμφωνα με κάποια τοπικά μέσα, εργαζόταν.

Οταν εξαφανίστηκε, φέρεται ότι φορούσε ένα μουσταρδί μπουφάν με κουκούλα, ανοιχτό μπλε τζιν και μαύρα αθλητικά παπούτσια. Την Τρίτη το βράδυ ο Ντρου Πάρκινσον, διοικητής της ακτοφυλακής του νότιου Ντέβον και της νοτιοανατολικής Κορνουάλης, ενημέρωσε για την έρευνα στην οποία είχε εμπλακεί, εκτός από ομάδες της ακτοφυλακής, και ελικόπτερο της αστυνομίας.

«Άνδρες της ακτοφυλακής από το Μπιγκμπέρι, το Προλ Πόιντ και το Γελμ συνέχισαν τις έρευνες για τον αγνοούμενο από το νησί Μπεργκ. Εκτενείς έρευνες γύρω από το νησί και στην ακτογραμμή πραγματοποιήθηκαν. Δυστυχώς, δεν βρέθηκε τίποτε» έγραψε σε tweet.

Το αστυνομικό τμήμα του Κίνγκσμπριτζ, επίσης, ενημέρωσε με ανάρτησή του την Τρίτη ότι ήταν η τελευταία μέρα των ερευνών στις οποίες συμμετείχαν και ομάδες εθελοντών, που έψαξαν καλά και στα βράχια της περιοχής.

Ωστόσο επισημαίνεται από τις Αρχές ότι, αν και οι φυσικές έρευνες σταματούν, η υπόθεση της εξαφάνισης είναι ανοιχτή και ζητούν όποιος γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει μαζί τους.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ PlymouthLive, η αστυνομία ερευνά και το ενδεχόμενο ο Στάθης να ταξίδεψε στο Πλίμουθ. Στο βρετανικό σάιτ αναζήτησης αγνοούμενων ανθρώπων, το missingpeople.org.uk, δίνεται μια περιγραφή του Ελληνα, που συνοδεύεται από την έκκληση:

«Ευστάθιε, είμαστε εδώ για εσένα όταν είσαι έτοιμος. Μπορούμε να σε ακούσουμε, να συζητήσουμε μαζί σου για τη βοήθεια που χρειάζεσαι, να μεταφέρουμε ένα μήνυμά σου και να σε βοηθήσουμε να είσαι ασφαλής».