Latest News

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Διάρρηξη τραπεζικών θυρίδων στο Ψυχικό: Προφυλακίστηκε ο 58χρονος Τι είπε στην απολογία του

 


Σε προσωρινή κράτηση τέθηκε ο 58χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος κατηγορείται για τη διάρρηξη θυρίδων σε τράπεζα του Ψυχικού... με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Σε βάρος του 58χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ μέσω των συνηγόρων του κάνει λόγο για διαπόμπευση και έχει ζητήσει να γίνει σεβαστό το τεκμήριο αθωότητας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος υπέβαλε απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο αναλύει τους ισχυρισμούς του, ότι δεν έχει σχέση με τη διάρρηξη των θυρίδων.

Οι δικηγόροι του υποστηρίζουν ότι επιχειρεί να απομειώσει την αξία της ύπαρξης γενετικού υλικού του που βρέθηκε σε μία από τις θυρίδες. Για τον λόγο αυτόν αναμένεται να ορίσει τεχνικό σύμβουλο.

Η υπερασπιστική γραμμή φέρεται να ισχυρίζεται ότι το πλαστικό κουτί στο οποίο εντοπίστηκε στίγμα ιδρώτα δεν υπάρχει ως πειστήριο στη δικογραφία, ούτε έχει κατασχεθεί.

Νωρίτερα, το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασε η σύζυγος του κατηγορούμενου, η οποία αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Τι είπε στην απολογία του

«Το ίχνος DNA είναι μικτό. Εμπεριέχει εκτός από δικά μου στοιχεία, άλλων δύο ατόμων. Της ιδιοκτήτριας της θυρίδας κι ενός άγνωστου προσώπου. Γιατί κατηγορούμαι εγώ;» φέρεται να είπε ο 58χρονος στην απολογία του.

Για το δικό του δείγμα DNA που εμφανίζεται να εντοπίστηκε στην πλαστική κασετίνα, που έμπαινε στη θυρίδα φέρεται να πιθανολόγησε ότι «η ιδιοκτήτριά της κασετίνας την ακούμπησε στο κοινόχρηστο τραπέζι, το οποίο χρησιμοποιούμε όλοι οι κάτοχοι θυρίδων».

Επιπλέον, επισήμανε ότι στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας δεν υπάρχει κύκλωμα παρακολούθησης, με αποτέλεσμα, όπως ισχυρίστηκε, να μην μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα τι συνέβη και το περιεχόμενο των θυρίδων έκανε φτερά, ενώ ανέθεσε σε πραγματογνώμονα-γενετιστή τη σύνταξη τεχνικής έκθεσης

Στο επιχείρημα των αρχών ότι από το βιντεοληπτικό υλικό της τράπεζας προκύπτει πως προσπαθούσε να καλύψει τα χαρακτηριστικά του, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας απάντησε ότι το καπέλο που φορούσε είναι το αγαπημένο του αξεσουάρ και το χρησιμοποιεί τακτικά στην καθημερινότητά του. Όσο για γάντια και τη μάσκα ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως τα φορούσε λόγω κορωνοϊού, προσθέτοντας ότι σε κοντινή απόσταση από την τράπεζα είναι το ινστιτούτο αισθητικής που διατηρεί η σύζυγος του το οποίο επισκεπτόταν συχνά και για το λόγο αυτό ήταν πολύ προσεκτικός στα μέτρα προστασίας.

Τα σενάρια για το πού βρίσκεται ο «θησαυρός» των 4 εκατ. ευρώ

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την έρευνα αναμένουν την εντολή του αρμόδιου Ανακριτή για να συνεχίσουν την έρευνα για τον εντοπισμό των κλοπιμαίων.

Βασικό «κενό» της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι δεν έχουν βρεθεί τα μετρητά και τα κοσμήματα που κλάπηκαν.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα μετρητά (περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ) δεν είναι προσημειωμένα, καθώς στις θυρίδες μπαίνουν χρηματικά ποσά που μόνο οι ιδιοκτήτες γνωρίζουν την προέλευσή τους. Συνεπώς, σε αντίθεση με τα χρήματα που κλέβονται από ληστές τραπεζών- ο δράστης μπορεί με ασφάλεια να τα ξοδέψει, χωρίς να προδοθεί στις Αρχές από τους σειριακούς αριθμούς.

Για τον λόγο αυτό, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο σε σχέση με τα μετρητά που κλάπηκαν. Επίσης, δεν αποκλείουν και το σενάριο τα μετρητά να μη βρεθούν ποτέ.

Ωστόσο, τα χρυσαφικά και τα κοσμήματα είναι εξαιρετικά δύσκολο να πουληθούν, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τον προδώσουν στις Αρχές.

Πάντως, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο δράστης έχει κρύψει τα κλοπιμαία σε κάποιο σημείο που θεωρεί ο ίδιος ασφαλές, όπως σε κάποιο οίκημα που δεν συνδέεται με τον ίδιο. Δεν αποκλείουν τα κλοπιμαία να βρίσκονται θαμμένα σε υπαίθριο χώρο, σε σημείο που κανείς δε μπορεί να προβλέψει.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα και ότι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 58χρονου μπορεί να προκύψουν πολύτιμα στοιχεία.

Επίσης, δεν αποκλείεται το άτομο που έκλεψε τις θυρίδες να απευθύνθηκε σε άνθρωπο της εμπιστοσύνης του για να φυλάξει εκείνος τα κλοπιμαία. Με τον τρόπο αυτό θα κατάφερνε να μη βρεθεί τίποτα στην κατοχή του σε περίπτωση έρευνας.

Σε περίπτωση που δοθεί εντολή από τον Ανακριτή για συνέχιση της έρευνας, τότε οι αστυνομικοί θα βάλουν στο μικροσκόπιο πρόσωπα της εμπιστοσύνης του 58χρονου. Προτεραιότητα θα δοθεί σε άτομα που μπορεί να έχουν ποινικό παρελθόν ή να έχουν προφίλ κλεπταποδόχου.