Latest News

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Folli-Follie: Στα δικαστήρια η πρόταση εξυγίανσης

 


Το αίτημα της Folli Follie για την επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης στο οποίο έχουν συμφωνήσει οι πιστωτές της συζητείται σήμερα στο... Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Folli Follie αιτείται στο δικαστήριο να γίνει αποδεκτή η συμφωνία εξυγίανσης με βάση τα άρθρα 106 β και 106 δ του ΠτΚ. 

Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία δύο νέων εταιρειών της OpsCo και της AssetCo, με έδρα το Λουξεμβούργο, στις οποίες θα μεταβιβαστούν η εμπορική δραστηριότητα των ιδιόκτητων σημάτων Folli Follie και Links of London και τα περιουσιακά στοιχεία της σημερινής εταιρείας αντίστοιχα. Η πρώτη θα είναι κατά 90% θυγατρική της δεύτερης, ο έλεγχος της οποίας θα ανήκει στους ομολογιούχους πιστωτές. 

Σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο η δραστηριότητα προβλέπεται να περάσει σε κερδοφορία το 2022 ενώ εφέτος εκτιμάται ότι θα εμφανίσει τζίρο 43,2 εκατ. ευρώ, με αρνητικό EBITDA 10,12 εκατ. ευρώ από 35,27 εκατ. ευρώ πωλήσεις και αρνητικό EΒΙΤDA 24,7 εκατ. ευρώ το 2020. 

Η εταιρεία εξασφάλισε πρόσφατα χρηματοδότηση 13 εκατ. ευρώ από την Arena Investors, μέσω της συνδεδεμένης εταιρείας AIEF FF SPV, LP. Η τελευταία κάλυψε το 97,16% των ομολογιών που εκδόθηκαν με εξασφαλίσεις ακίνητα της εταιρείας χωρίς βάρη όπως το πρώην πολυκατάστημα Μινιόν, αποθήκες και το κέντρο logistics στο Κορωπί.