Latest News

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Ερωτηματικά για το πολιτικό μπούλινγκ στο Δήμο Πειραιά


 Ο Δήμαρχος  Πειραιά  Γιάννης  Μώραλης κάλυψε πλήρως το πολιτικό μπούλινγκ και τις διαδικασίες που...

εφαρμόζει ο πρόεδρος της  Α’ κοινότητας Πειραιά  μέσα στο κοινοτικό συμβούλιο.

Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του κινήματος ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ, οι οποίοι σημειώνουν τα εξής: 

"Φανερά ενοχλημένος ο Δήμαρχος κος Μώραλης εξ αιτίας  της κριτικής που του ασκούν οι εκπρόσωποι του κινήματος ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ για την αδιαφορία του στο θέμα της περιβαλλοντικής καταστροφής του Πειραιά, βρήκε ευκαιρία να ξεσπάσει τον θυμό του με αφορμή σατιρικό βίντεο που ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης,  η κοινοτική σύμβουλος Δήμητρα Βήνη.


Το βίντεο παραγωγής πειραιώτικου site, διακωμωδούσε  την εγκατάσταση ταμπέλας από τον Δήμο Πειραιά σε κεντρικό σημείο της πόλης  εν μέσω νεοκλασικών κτηρίων και πλησίον αρχαιολογικού χώρου, χωρίς να έχει καν ζητηθεί η έγκριση της  εφορείας αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων.               


 Διατυπώθηκε από τον Δήμαρχο και τους συμβούλους του η άποψη ότι η κριτική έχει τα όρια της. Τα αναπάντητα ερωτήματα προς τον δήμαρχο Πειραιά παραμένουν.                                                                                           


1.Τα όρια της κριτικής και της σάτιρας τα ορίζει όποιος έχει την πλειοψηφία με διαδικασίες μπούλινγκ  ή τα κρίνει ο νομοθέτης.                                                            


2,Κατά τη γνώμη του δημάρχου Πειραιά, μπορεί  η πλειοψηφία των θεσμικών οργάνων να  παραβιάζει αυθαίρετα τους κανονισμούς και να μετατρέπει τα συλλογικά όργανα σε στρατοδικεία. Έχει το δικαίωμα η εκάστοτε πλειοψηφία ενός συλλογικού οργάνου να εξαναγκάζει σε παραίτηση την αντιπολίτευση;   Αυτά συμβαίνουν μόνο στον Πειραιά !!!                                                            


3.Ο δήμαρχος που κάλυψε πλήρως τις πρακτικές του προέδρου της παράταξής του, δήλωσε ότι δεν είδε την βιντεοσκοπημένη επίμαχη συνεδρίαση που είχαν παρακολουθήσει οι υπόλοιποι σύμβουλοι και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο .Δεν τον ενδιαφέρει άραγε η σφαγή που προκάλεσαν οι σύμβουλοι του προς χάριν συμπαράστασης του ιδίου ;                                                                                         


4.Θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να εκφοβίσουν και να φιμώσουν την κριτική;                                                                                          


5.Αν τελικά δεν  συμμορφώνεται η αντιπολίτευση στα αυθαίρετα όρια της κριτικής που οι ίδιοι έχουν θέσει,  σκοπεύουν να βαδίσουν στον ίδιο δρόμο του πολιτικού εκφοβισμού;Μήπως θα εφαρμόσουν και τον νόμο του Φαρ Ουέστ «πίσσα και πούπουλα» σε όποιον ασκεί κριτική;                                                     


6. Κουβέντα δεν είπε ο δήμαρχος για τις προσβλητικές φράσεις του προέδρου του  προς την Δημοκρατία όπως «είσαι η αριστερή χρυσή αυγή» και «Ο ναζισμός δεν έχει χρώμα» .Μήπως τις συμμερίζεται  σιωπηρά και ο  δήμαρχος ο οποίος κατά τα άλλα αποδέχεται τη συμμετοχή των αιρετών χρυσαυγιτών  στο Δημοτικό συμβούλιο Πειραιά;                                                         


Η ανεξάρτητη κοινοτική παράταξη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ-ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να ασκεί  κριτική και  σάτιρα διότι αυτός είναι ο λόγος που εκλέχθηκε από τους  δημότες προκειμένου να αναδείξει τα προβλήματα μιας κοινότητας 50000 κατοίκων όπου διαδραματίζεται το περιβαλλοντικό έγκλημα του νέου λιμανιού στην Πειραϊκή  .Όποιο δημόσιο πολιτικό πρόσωπο δεν δέχεται τα στοιχειώδη της Δημοκρατίας όπως την κριτική και την σάτιρα, ας παραιτηθεί αντί να εξαναγκάζει σε παραίτηση με πολιτικό μπούλιγκ τους αιρετούς που την ασκούν. Οι απεχθείς πρακτικές του  πλειοψηφούντος συνδυασμού και των συνεργατών του δείχνουν ότι δεν έχουν αντιληφθεί ότι η” ελέω Θεού” μοναρχία  βασιλεία έχει τελειώσει προ αιώνων καθώς  δεν σέβονται την αντίθετη γνώμη και την δημοκρατική ψήφο αυτών που ανέδειξαν την ανεξάρτητη κοινοτική παράταξη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ –ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ σε τρίτη παράταξη μέσα στην κοινότητα. Για το απαράδεκτο πολιτικό εκφοβισμό που εφάρμοσε ο πρόεδρος της κοινότητας έχει ήδη κινηθεί εκ μέρους της παράταξης μας διοικητική προσφυγή.                                                                               


Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου προς τον  δημοκρατικό κόσμο του Πειραιά και της χώρας ολόκληρης  διότι αν  η πολιτική τελικά ορισθεί με τα κριτήρια της φίμωσης και του πολιτικού εκφοβισμού όπως εφαρμόσθηκε στην Α κοινότητα Πειραιά από τον πρόεδρό της , τότε η Δημοκρατία στον Πειραιά βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο".


ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ-ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ 

 Οι κοινοτικοί σύμβουλοι  Δήμητρα Βήνη και Σωτήρης Αλεξόπουλος