Latest News

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Σάλος στην Κέρκυρα: Αντικαταστάθηκε ο υπεύθυνος εμβολιασμών - Έδωσε προτεραιότητα σε φιλοκυβερνητικό εκδότη! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 


Με απόφαση του υπουργείου Υγείας αντικαθίσταται άμεσα ο επιστημονικός υπεύθνος του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας... Αλέξανδρος Γαρδικιώτης και δίνεται εντολή στον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η μη ορθή τήρηση των κριτηρίων προτεραιοποίησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Aφορμή για την καρατόμηση είναι όσα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 στο Κέντρο Υγείας της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.apokalypseis.com, ανάμεσα στα δεκαοχτώ συνολικά άτομα που εμβολιάστηκαν εκείνη την ημέρα ήταν και ο φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος – εκδότης, πρόεδρος του ΔΣ Corfu TV Διονύσης Μάμαλος.

Πάντα σύμφωνα με το site, o εμβολιασμός του κ. Μάμαλου, ο τελευταίος που πραγματοποιήθηκε εκείνη την ημέρα στις 6:48 μ.μ., προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια στην τοπική κοινωνία, καθώς δεν πληρούσε καμία απολύτως προϋπόθεση προκειμένου να εμβολιαστεί κατ εξαίρεση και κατά προτεραιότητα έναντι των συμπολιτών του.

Για «τυχαίο γεγονός» έκανε λόγο ο Αλέξανδρος Γαρδικιώτης, πρώην πλέονν επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας.

«Εκείνη την ημέρα μας έμεινε ένα εμβόλιο. Κανονικά αυτό θα πρέπει να το κάνουμε σε άτομο του υγειονομικού προσωπικού ή του Λιμενικού Σώματος, του Στρατού η της ΕΛ.ΑΣ. Όμως δεν υπήρχε κάποιος να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Γι αυτό και το εμβόλιο το κάναμε στον κ. Μάμαλο ο οποίος είχε εκδηλώσει την επιθυμία να εμβολιαστεί. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στο θέμα, ούτε σκάνδαλο…Δεν μπορούσαμε να πετάξουμε το εμβόλιο. Έτυχε να βρεθεί ο κ. Μάμαλος και σε αυτόν έγινε το εμβόλιο που περίσσευε», είπε ο κ. Γαρδικιώτης.

Ο Κερκυραίος δημοσιογράφος Διονύσης Μάμαλος και πρόεδρος του ΔΣ Corfu, όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις του στο Διαδίκτυο αποτελεί έναν από τους ισχυρούς υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή.