Latest News

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Καλώς ήρθε η Ανάπτυξη στο Δήμο Πειραιά!




Η Ανάπτυξη  φαίνεται πως ήρθε πλέον και στον Δήμο Πειραιά. Παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων...
η ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Πειραιά ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία  στην τελευταία τηλε -συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Ο νέος  Αναπτυξαικός Οργανισμός υποτίθεται ότι πρόκειται για ένα "εργαλείο" που θα λειτουργεί ως μονοπρόσωπη  ΑΕ και θα έχει ως αποστολή να παρακάμψει την γραφειοκρατία, και την ανεπάρκεια των υπηρεσίων του Δήμου Πειραιά, όπως για παράδειγμα στην σύνταξη μελετών λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού.  

Με απλά λόγια, αυτό είναι το συμπέρασμα από την εισήγηση κατά την ψήφιση του Αναπτυξιακού Οργανισμού που σε κάποια σημεία βρέθηκε εκτός θέματος  καθώς συνδυάστηκε ακόμη και με το λιμάνι του Πειραιά και ιδωτικές επενδύσεις στην πόλη.

Επίσης ψηφίστηκε, η έγκριση εισφοράς ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000€)!!! για την συμμετοχή του δήμου Πειραιά στο μετοχικό κεφάλαιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ Δήμου Πειραιά. 

Ποιοι βρέθηκαν εκτός από το Δ.Σ. Αναπτυξιακού Οργανισμού

Εκτός από το 9 μελές Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Οργανισμού βρέθηκαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Πειραιά, καθώς τα έξι μέλη ανήκουν στην παράταξη της πλειοψηφίας "Πειραιάς Νικητής" του Γιάννη Μώραλη και τα άλλα τρία στον συνδυασμό "Πειραιάς Πόλη Πρόπυπο" του Νίκου Βλαχάκου που συνεργάζεται με τη Δημοτική Αρχή Πειραιά. 

 Πρόεδρος της εταιρείας  αποφασίστηκε να είναι ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ενώ από την πλειοψηφία οι υπόλοιποι θα είναι ο Δ. Καρύδης, ο Αλ. Αργουδέλης, ο Χ. Μαρκαρίαν και μη αιρετοί  Ηλίας Σαλπέας και Γιώργος Τσιρίδης, ενώ από τον Πειραιά Πόλη Πρότυπο" οι Ν. Βλαχάκος, Αντ. Μωραντζής και Κ. Μπουρδάκου.

 Δηλαδή, σε ένα εννεαμελές Δ.Σ. δεν δόθηκε ούτε μια θέση στην αντιπολίτευση, και ειδικά στους συνδυασμούς "Πειραιάς για Όλους" και Λαϊκή Συσπείρωση" οι οποίοι καταψήφισαν την ίδρυση του Αναπτυξιακού Οργανισμού...

@  Καλώς ήρθε η Ανάπτυξη στον Δήμο Πειραιά, λέμε τώρα, αλλά κάτι ανάλογες δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμοί έκλεισαν εδώ και χρόνια με τεράστια χρέη τα οποία πληρώνουν ακόμα οι δημότες και χρειάζεται να την παρακολουθούμε προσεκτικά στο πλαίσιο της διαφάνειας... 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήμος Πειραιά: "Μποφόρ" αντιδράσεων για την ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού