Latest News

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: "'Εκρηξη" μολύνσεων σε ΚΟΔΕΠ και Δημαρχείο - Αύξηση 90% με περίπου 500 ενεργά κρούσματα!

 


Ο εφιάλτης του κορωνοϊού πλανάται πάνω από το Δήμο Πειραιά...

Ήδη εντοπίστηκαν επτά κρούσματα σε εργαζόμενους στην ΚΟΔΕΠ  που συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Εστία" για τη φιλοξενία και στέγαση αλλοδαπών. 

Οι εργαζόμενοι φέρεται να κόλλησαν τον ιό όταν πήγαν και παρέλαβαν τους αλλοδαπούς για να τους μεταφέρουν σε σπίτια μέσω του προγράμματος "Εστία".

Το παράδοξο...

Το παράδοξο είναι όπως έγινε γνωστό στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, πως οι μετανάστες μετακινούνται ανεξέλεγκτα από τα νησιά  του Αιγαίου και έρχονται στον Πειραιά χωρίς να έχουν υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. 

Ερωτηματικό...

Ωστόσο παραμένει ερωτηματικό εάν οι εργαζόμενοι της ΚΟΔΕΠ που έρχονται σε επαφή με μετανάστες λόγω του προγράματος "Εστία" τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας για την μετάδοση του ιού (μάσκες, γάντια κλπ) 

Και στο Δημαρχείο...

Παράλληλα, κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν και στον 6ο όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου Πειραιά. Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε η επικεφαλής του παρατάξης Λαϊκής Συσπείρωσης Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία ζήτησε να γίνουν τεστ στους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά.

Δεν φορούν μάσκες...

 Μιλώντας κατά τη διάρκεια τηλεσυνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης υποστήριξε ότι από την πλευρά του Δήμου τηρούνται τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του ιού, ενώ επέρριψε ευθύνες στους κάποιους εργαζόμενους, που, όπως είπε, δεν φορούν μάσκες στο Δημαρχείο  και τις βάζουν μόνο όταν γίνεται έλεγχος...

Τσιοδρας: Στον Πειραιά η αύξηση είναι 90% με περίπου 500 ενεργά κρούσματα!

@Την ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα του Πειραιά περιέγραψε και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επισημαίνοντας πως στον Πειραιά η αύξηση είναι 90% με περίπου 500 ενεργά κρούσματα.