Latest News

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Θάνατος Βαλυράκη: Η οικογένεια ζητά άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τους ψαράδες


 Διαστάσεις θρίλερ λαμβάνει η υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη...

 Έντεκα μέρες μετά το θλιβερό συμβάν και οι Αρχές δεν έχουν ακόμη καταφέρει να εντοπίσουν τον επαγγελματία ψαρά που φέρεται να ήταν παρών στο σημείο όπου βρισκόταν ο Σήφης Βαλυράκης, με τον οποίο εικάζεται ότι διαπληκτίστηκε, σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.


Οι δικηγόροι της οικογένειας Βαλυράκη, βλέποντας ότι παρά τις συνεχείς έρευνες δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ουσιαστικό αποτέλεσμα, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά των εμπλεκόμενων στην υπόθεση ψαράδων, ζητώντας άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου. Σε συνδυασμό με την σάρωση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή προκειμένου να εντοπιστεί το στίγμα των κινητών τους τηλεφώνων, ίσως καταφέρουν οι Αρχές να τους ταυτοποιήσουν. Στο μεταξύ συμπληρωματικές καταθέσεις στους λιμενικούς έδωσαν δύο επαγγελματίες ψαράδες καθώς στις πρώτες καταθέσεις τους υποστήριξαν διαφορετικά πράγματα από αυτά που διαπιστώθηκαν σε φωτογραφίες και σε ερασιτεχνικό drone.

Όπως είχε γίνει γνωστό εναντίον των δύο ψαράδων σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδορκία, ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις των λιμενικών, δεν σχετίζονται με το συγκεκριμένο περιστατικό της υπόθεσης του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο ψαράδες υποστήριξε στη συμπληρωματική του κατάθεση ότι είχε βγει έξω από το λιμανάκι για να φορτίσει την μπαταρία του σκάφους του, ενώ ο δεύτερος δεν είχε αναφέρει σωστά την ώρα που επέστρεψε με το σκάφος του πίσω στο λιμανάκι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί και το πόρισμα της ιδιώτη ιατροδικαστή που προσέλαβε η οικογένεια Βαλυράκη προκειμένου να διερευνηθούν εις βάθος τα αίτια του θανάτου του. Το πόρισμα της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης αναμένεται να ρίξει φως για να διαπιστωθεί αν η προπέλα που προκάλεσε τα σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο του Σήφη Βαλυράκη, ανήκει στο δικό του σκάφος ή σε κάποιο άλλο που βρισκόταν σε κοντινό σημείο.