Latest News

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Σωρεία παραβάσεων στην Αττική παρά τα κρούσματα -Ανοικτές καφετέριες και... οίκος ανοχής

 


Σωρεία παραβάσεων καταγράφηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Αττική, με 32 καταστήματα να εντοπίζονται ανοικτά, την ώρα που... η πρωτεύουσα «βράζει» λόγω της αύξησης των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Το Λεκανοπέδιο χθες κατέγραψε και πάλι τα μισά κρούσματα κορωνοϊού, από αυτά που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Από το σύνολο των 1.067 νέων κρουσμάτων, 532 εντοπίστηκαν στην Αττική, εκ των οποίων τα 129 στο κέντρο της Αθήνας. Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων ωστόσο προέκυψε και στον Δυτικό Τομέα Αθηνών (101), όπου η διασπορά μοιάζει αυξημένη τις τελευταίες ημέρες.

Αναλυτικά τα κρούσματα:

Ανατολική Αττική: 76

Βόρειος Τομέας Αθηνών: 58

Δυτικός Τομέας Αθηνών: 101

Δυτική Αττική: 24

Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 129

Νότιος Τομέας Αθηνών: 80

Πειραιάς: 64

Οι παραβάσεις αφορούν ψησταριές, καφετέριες, μπαρ, γυμναστήρια, κομμωτήρια, εμπορικά καταστήματα αλλά και έναν... οίκο ανοχής που ανέβασαν ρολά και λειτουργούσαν κανονικά, δίχως να τηρούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Στην Νίκαια, γιος εφοπλιστή, κατέληξε στο Αστυνομικό Τμήμα με αφορμή ένα παράνομο κορωνο-πάρτι στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρεί στην περιοχή. Οι αστυνομικοί εντόπισαν 10 άτομα με …σουβλάκια και μπύρες στα χέρια, να διασκεδάζουν αγνοώντας τις απαγορεύσεις. Στον 33χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ στα περίπου 10 άτομα που βρίσκονταν στο χώρο βεβαιώθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ.

Την ίδια ώρα, αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες επέβαλε η αστυνομία σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών στο Κορωπί που δεν τηρούσε τα μετρά, ενώ παράλληλα επιβλήθηκε και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Από την άλλη, στη Δάφνη αστυνομικοί εντόπισαν έναν οίκο ανοχής να λειτουργεί κανονικά αγνοώντας το lockdown. Από 300 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν οι 5 πελάτες που βρέθηκαν μέσα στον χώρο, ενώ το ίδιο πρόστιμο βεβαιώθηκε και στις 4 εργαζόμενες του παράνομου οίκου ανοχής.