Latest News

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Έτσι θα λειτουργήσουν από αύριο Δευτέρα τα σχολεία σε όλη τη χώρα

 


Σε νέα έκτακτα μέτρα αλλά και σε αυστηροποίηση ήδη εφαρμοζόμενων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού προχωρά η κυβέρνηση... σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της Παρασκευής.

Αυστηροποίηση μέτρων και σε άλλες περιοχές – Τι προβλέπεται για τα σχολεία


Με τους αρμόδιους φορείς να παρατηρούν επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου σε ορισμένες περιοχές, ο υφυπουργός ανακοίνωσε νέα σκληρότερα μέτρα για τους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης, οι οποίοι έχουν τεθεί πλέον σε αυστηρό lockdown.

Στο πλαίσιο των επιβαρυμένων επιδημιολογικών φορτίων, αναστέλλεται, η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων, αλλά και των βρεφονηπιακών σταθμών, με τα σχολεία στις συγκεκριμένες περιοχές αυτές να πρόκειται να λειτουργήσουν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Οι «κόκκινες» περιοχές με κλειστά Λύκεια αλλά ανοιχτές τις υπόλοιπες τάξεις
Παράλληλα, στις «κόκκινες περιοχές» όπως ανακοινώθηκε, ανήκουν πλέον: ο Δήμος Εορδαίας, ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Τανάγρας, ο Δήμος Σπάρτης, ο Δήμος Ζακύνθου, η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ο Δήμος Ρεθύμνης, ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και ο Δήμος Τεμπών.

Σε αυτές τις περιοχές αναστέλλεται η διά ζώσης λειτουργία των Λυκείων, τα οποία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης, όμως κανονικά θα λειτουργούν όλες οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Κλειστά μόνο τα Λύκεια σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική
Όσον αφορά στις περιφερειακές Ενότητες Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ισχύει η αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας των Λυκείων, ενώ οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες, αλλά και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, θα συνεχίσουν να λειτουργούν με φυσική παρουσία.