Latest News

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Θανάσης Πολυκανδριώτης: Πως βρέθηκα θετικός με κορωνοϊό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

 

Την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό περιγράφει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός σε τεστ  στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ...κόνοντας πρόβα για μουσική εκπομπή με τον Γιώργο Μαζωνάκη.


"Δεν γνωρίζω πως κόλλησα και είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς. Σε μια πρόβα στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά βγήκα θετικός σε rapid τεστ και στη συνέχεια έκανα το μοριακό που ήταν επίσης θετικό» λέει ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Θανάσης Πολυκανδριώτης επισημαίνοντας ότι χρειάστηκε να περάσει σχεδόν έναν μήνα αγωνίας μέχρι να απαλλαγεί από τον ιό.

«Ήταν δύσκολα από πλευράς ψυχολογίας γιατί έχεις να κάνεις με κάτι άγνωστο. Δεν είχα κανένα σύμπτωμα αρχικά, μετά ξεκίνησε ελαφρύς βήχας και μετά έκανα λίγο πυρετό που με αντιβίωση έπεσε σε διάστημα δύο ημερών. Οι γιατροί έλεγαν αφού είσαι ασυμπτωματικός μη φοβάσαι. Έλα όμως που έμπαινε η κακή σκέψη και έριχνε τη ψυχολογία στα πατώματα… Και βέβαια βγήκα αρνητικός στις 4 Ιανουαρίου, 25 μέρες μετά το θετικό τεστ».

Η καραντίνα περνάει μετά … μουσικής για τον σπουδαίο δημιουργό που ως δεξιοτέχνης του μπουζουκιού έχει συμμετάσχει στο μεγαλύτερος μέρος της ελληνικής δισκογραφίας από το «Δρόμο» του Μίμη Πλέσσα μέχρι την «Αθανασία» του Μάνου Χατζηδάκη. Παράλληλα έχει γράψει πάνω από 1000 τραγούδια κι έχει συνεργαστεί με μεγάλους ερμηνευτές όπως ο Καζαντίδης, ο Διονυσίου, ο Πάριος , η Μαρινέλλα, ο Βοσκόπουλος και ο Πουλόπουλος.

«Ο Έλληνας δεν έχει μάθει να ακούει τους γιατρούς»

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ο άνθρωπος που έχει ταυτιστεί με τη διασκέδαση, συμβουλεύει τους Έλληνες να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες των επιστημόνων, μέχρι η ζωή να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς. «Να ακούνε τους ειδικούς γιατί ο Έλληνας δεν έχει μάθει να ακούει αυτούς που ξέρουν κάτι παραπάνω. Ο γιατρός θα πρέπει για τον καθένα να είναι ο σύμβουλος του». Παράλληλα επισημαίνει το αδιέξοδο που έχει φέρει η πανδημία στον δικό του χώρο ο οποίος έχει κατεβάσει ρολά εδώ και περίπου έναν χρόνο. «Οι συνέπειες του κορωνοιού είναι τραγικές. Ο κλάδος μας είναι υπό διάλυση, τα καλλιτεχνικά ανύπαρκτα, η ψυχολογία στο κόκκινο, τα οικονομικά τέλος και κανείς δε μπορεί να κάνει προβλέψεις» λέει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης.