Latest News

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Έξι στους δέκα δυσαρεστημένοι με τον κρατικό μηχανισμό στην Αττική - 9 στους 10 ζητούν να μην παραγράφονται τα αδικήματα βιασμού

Τη δυσαρέσκειά του εκφράζει το 61% των πολιτών για τον τρόπο λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού στην Αττική, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μήδεια»... σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open TV.

Επιπλέον, το 51% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένη με τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού σε όλη την Ελλάδα, ενώ το 45% δεν ήταν ικανοποιημένο στις περιοχές εκτός Αττικής.

Ζητούν να αλλάξει η νομοθεσία για τη σεξουαλική παρενόχληση

Το 86% πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία ώστε να μην υπάρχει παραγραφή για θέματα βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης. Το 9% των ερωτηθέντων δεν ξέρει/δεν απαντά και το 5% είναι αντίθετο με αυτή την πεποίθηση.

Δυσαρέσκεια και για τα μέτρα της κυβέρνησης στην πανδημία

Επιπλέον, τη δυσαρέσκειά του εκφράζει ένας στους δύο πολίτες για τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση. Το ποσοστό αυτό αφορά στον μήνα Φεβρουάριο, κατά τον οποίο το 44% δηλώνει ικανοποιημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης και το 6% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Ωστόσο, το 41% δήλωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα χειριζόταν καλύτερα τα ζητήματα της πανδημίας απ' ότι η ΝΔ. Το 18% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χειριζόταν αυτά τα ζητήματα καλύτερα και το 14% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Μη ικανοποίση και στο πρόγραμμα εμβολιασμών τον Ιανουάριο

Επίσης, δυσαρέσκεια έδειξε το 43% για τον μήνα Ιανουάριο σε σχέση με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών. Το 36% εξέφρασε την ικανοποίησή του και το 21% δεν ξέρει/δεν απαντά για εκείνον το μήνα. Για τον Φεβρουάριο, η δυσαρέσκεια έπεσε στο 40% και η ικανοποίηση ανέβηκε στο 48%, ενώ το 12% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Η πρόθεση ψήφου