Latest News

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Νέο «χτύπημα» στον Τραμπ: Το YouTube κατέβασε τον λογαριασμό του (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 


Ακόμα μία προειδοποίηση έδωσε το YouTube στον Ντόναλντ Τραμπ, ύστερα από βίντεο που κοινοποιήθηκε στο επίσημο κανάλι του, το οποίο... είναι ενάντια στις πολιτικές της πλατφόρμας καθώς φέρεται να υποκινεί τη βία

Βέβαια, η εταιρία δεν παρείχε  περεταίρω πληροφορίες για το περιεχόμενο του μετά τη διαγραφή του.

Το YouTube κατεβάζοντας το συγκεκριμένο βίντεο, έκρουσε το «καμπανάκι» στον απελθόντα πρόεδρο και κατά συνέπεια, για την επόμενη εβδομάδα δεν θα μπορεί να γίνει κάποια ανάρτηση βίντεο στο κανάλι του. Συνεπώς, οι 2,76 εκ. εγγεγραμμένοι χρήστες σε αυτό δεν θα ξαναδούν βίντεο από τον Τραμπ μέχρι τη στιγμή που θα αναλάβει τα ηνία της προεδρίας των ΗΠΑ ο δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το YouTube, οι ανησυχίες για υποβόσκουσα έξαρση νέων βίαιων φαινομένων ήταν αυτές που συνετέλεσαν στο να παρθεί η απόφασή να κατεβάσει το βίντεο και να «παγώσει» το κανάλι του απερχόμενου προέδρου.

Απομένει ακόμα μία ευκαιρία πριν τον οριστικό αποκλεισμό

Σημειώνεται ότι αντίστοιχα και η δεύτερη προειδοποίηση θα μεταφραστεί σε νέο «μπλόκο» δύο εβδομάδων. Η Τρίτη ωστόσο, θα είναι και η τελευταία και θα σημαίνει αποκλεισμό του λογαριασμού.

Υπενθυμίζεται πως πριν από το YouTube, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης FacebookInstagram και Twitter προέβησαν σε ανάλογα μέτρα σε βάρος του Τραμπ. Το Facebook μάλιστα, ανακοίνωσε πως έχει αναστείλει τον λογαριασμό του επ’ αόριστον, ενώ το Twitter έριξε μόνιμο «μαύρο» στο προφίλ του.

Ο Τραμπ κοινοποίησε οκτώ βίντεο την περασμένη Τρίτη, σε ένα εκ των οποίων υποστηρίζει πως η υπόθεση της παραπομπής του αποτελεί τρομερό λάθος και προκαλεί έντονη οργή.