Latest News

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

'Ενα show με πυροτεχνήματα σε μια πόλη - φάντασμα! Κάπως έτσι υποδέχτηκε το 2021 ο Δήμος Πειραιά




 Σε σόου με βεγγαλικά και φωτοβολίδες επιχείρησε να μετατρέψει ο Δήμος Πειραιά  την... «απομονωμένη» φετινή Πρωτοχρονιά.

Ωστόσο η καραντίνα και τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό ήταν αυτά που έβαλαν τη σφραγίδα τους στον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς του 2021, καθώς ούτε πανηγυρισμοί, ούτε πάρτι, ούτε συγκεντρώσεις πολλών ατόμων στα σπίτια περιελάμβανε το βράδυ της Παραμονής.

Η υποδοχή του νέου έτους έγινε χωρίς κόσμο στους δρόμους και της πλατείεςτου Πειραιά, καθώς από τις 22:00 το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς είχε τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο πλαίσιο των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού.

Αν και ο Πειραιάς  θύμιζε πόλη «φάντασμα», η νύχτα έγινε μέρα από τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά, που φέτος συμβόλισαν αναμφίβολα τις προσδοκίες για ένα πιο «φωτεινό» και… κοινωνικό έτος.

Έτσι, ο Πύργος που παραχωρήθηκε σε ιδιώτες... για ψίχουλα, έδωσε το σύνθημα της αντίστροφης μέτρησης για την έλευση του 2021, με τα φώτα του να πάλλονται σε ένα ειδικά προγραμματισμένο θέαμα με εναλλασσόμενα χρώματα και δυναμική.

Ακριβώς στην αλλαγή του χρόνου και τις πρώτες στιγμές του 2021, ένα συγχρονισμένο show, φωτισμών, εντυπωσιακών εναέριων πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών με χρώμα, ρυθμό και ένταση, φώτισε τον Πειραϊκό ουρανό σε ένα θέαμα ορατό και από τις 5 Δημοτικές Κοινότητες, σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να φθάσει σε διάρκεια και ποσότητα το υπερθέαμα από το ίδρυμα Νιάρχου.

@ Σε κάθε περίπτωση, καλή χρονιά σ' όλους και καλή αντάμωση ...στα Λεμονάδικα!