Latest News

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Ερευνα Opinion Poll: Αγωνία για την πορεία των οικονομικών - Τι λένε οι Έλληνες για το εμβόλιο (ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ)


 
Την πρόθεση των Ελλήνων να εμβολιαστούν, προκειμένου να θωρακίσουν την υγεία τους εναντίον του κορωνοϊού...

με το 74% να δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλλον επιθυμεί να προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία, αποτυπώνει έρευνα της Opinion Poll για τη διαδικτυακή εφημερίδα POLITICAL. 

  Την ίδια στιγμή, το 56% δηλώνει αισιόδοξο για την οριστική αντιμετώπιση του κορωνοιού, με την ύπαρξη του εμβολίου. Το 74% δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλλον θα εμβολιαστεί, με το 47% να δηλώνει κατηγορηματικά ΝΑΙ.     



 Έντονο το αίσθημα του άγχους  

 Είναι χαρακτηριστικό του κλίματος, ότι το 51,1% των ερωτώμενων δηλώνει γενικά ότι αισθάνεται ανησυχία και άγχος, το 27,8% απογοήτευση, το 22,4% ελπίδα και αισιοδοξία, ενώ σιγουριά και ανακούφιση αισθάνεται μόλις το 2,9% και 2,1% αντίστοιχα. Στην ερώτηση αν θεωρούν ότι η χώρα οδεύει σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση, το 45% δηλώνει ότι η χώρα οδεύει σε σωστή κατεύθυνση, ενώ 44% εκτιμά το αντίθετο.     

   Αγωνία για την πορεία των οικονομικών   

Έντονος είναι ο προβληματισμός και η αγωνία για την πορεία των οικονομικών των νοικοκυριών, αλλά και της ελληνικής οικονομίας συνολικά. Αναφορικά με την προσωπική οικονομική κατάσταση, το 51% θεωρεί ότι η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια, το 13% θεωρεί ότι θα καλυτερέψει λίγο ή πολύ και το 35% ότι θα χειροτερέψει λίγο ή πολύ.   Αντίστοιχα, συνολικά για την ελληνική οικονομία, το 16% θεωρεί ότι η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια, το 21% ότι θα καλυτερέψει λίγο ή πολύ και ένα ογκώδες 60% ότι θα χειροτερέψει.  

  Τόνωση της αισιοδοξίας λόγω του εμβολίου  

 Σε μία κομβική περίοδο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καταγράφεται μία τάση αισιοδοξίας λόγω της ύπαρξης του εμβολίου, αφού το 56% δηλώνει αισιόδοξο για την οριστική αντιμετώπιση του κορωνοιού.   

Αυτό δηλώνει το 74,3% των ψηφοφόρων της ΝΔ και το 71,9% του ΚΙΝΑΛ, το 47,6% του ΣΥΡΙΖΑ, το 51,3% του Κ.Κ.Ε, το 44,4% του ΜΕΡΑ 25 και το 28,5% της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Σημειώνουμε ότι τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο τα ποσοστά αισιοδοξίας ήταν αντίστοιχα 51% και 45% αντίστοιχα.

   Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ με 38,6% έναντι ΣΥΡΙΖΑ με 21,4% Σταθερά υψηλό παραμένει το προβάδισμα που έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται στο 17,4%. Στην ερώτηση για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 51,2% στις προτιμήσεις των πολιτών, με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να ακουλουθεί με 19,8%. Παράλληλα, «Κανένας» απάντησε το 24,1% των πολιτών.