Latest News

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Larry King: Πέθανε o «βασιλιάς» των talk show (ΒΙΝΤΕΟ)


 Ο εμβληματικός τηλεοπτικός οικοδεσπότης Larry King πέθανε στα... 87 του χρόνια.

Μία δήλωση που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter το πρωί του Σαββάτου (23/1/2021) αναφέρει ότι ο θρυλικός δημοσιογράφος πέθανε στο Ιατρικό Κέντρο Cedars Sinai στο Λος Άντζελες, όπου είχε νοσηλευτεί νωρίτερα αυτό το μήνα με κορωνοϊό.

Larry King has been a staple of US television for decades

Ο Larry King, ο οποίος πέρασε πολλά χρόνια ως DJ ραδιοφωνικής διανυκτέρευσης, έγινε γνωστός στο παγκόσμιο στερέωμα με το σόου συνέντευξης «Larry King Live» που έτρεξε στο CNN από το 1985 έως το 2010.

Στο παρελθόν ο γνωστός δημοσιογράφος έχει υποστεί καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρκίνο του προστάτη και του πνεύμονα και διαβήτη, άρα η υγεία του ήταν επιβαρυμένη. Το τελευταίο 10ημερο ήταν άρρωστος, αλλά ούτε η σύζυγος του, ούτε οι δύο γιοι του μπορούσαν να τον επισκεφθούν. O παρουσιαστής είχε χάσει δύο από τα παιδιά του τα τελευταία χρόνια.

Ο Larry King ήταν 87 ετών και στα 63 χρόνια της καριέρας του στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση είχε κάνει 30.000 συνεντεύξεις και ήταν ένας από τους θρύλους των media στις ΗΠΑ και όχι μόνο.

Στα σχεδόν 25 χρόνια που παρουσίαζε την εκπομπή του, ο Larry King είχε πάρει συνεντεύξεις από σχεδόν όλους τους προέδρους των ΗΠΑ, από τον Ρίτσαρντ Νίξον μέχρι τον Ντόναλντ Τραμπ, πριν βέβαια εκείνος μπει στην πολιτική.

Εκατομμύρια τηλεθεατών παρακολούθησαν τις συνεντεύξεις του Κινγκ με παγκόσμιους ηγέτες, ανθρώπους από το χώρο του θεάματος, αλλά και άλλες διασημότητες, στην εκπομπή «Larry King Live» που μετέδιδε το CNN από το 1985 μέχρι το 2010.

Γέρνοντας πάνω από το γραφείο του, με σηκωμένα τα μανίκια του πουκαμίσου του και με τα μεγάλα του γυαλιά, μετέτρεψε την εκπομπή του, σε έναν από τους σημαντικούς πόλους τηλεθέασης για το αναφερόμενο τηλεοπτικό δίκτυο, παρουσιάζοντας ένα μίγμα συνεντεύξεων, πολιτικών συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων για τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, αλλά και δεχόμενος τηλεφωνήματα από το τηλεοπτικό ακροατήριο του.

Ακόμη και στο αποκορύφωμα της καριέρας του, οι επικριτές του, κατηγορούσαν τον Κινγκ ότι έκανε ελάχιστη έρευνα πριν από τις συνεντεύξεις του και έθετε εύκολες ερωτήσεις στους καλεσμένους του, που ήταν ελεύθεροι να δώσουν επίσης, εύκολες απαντήσεις, προβάλλοντας τους εαυτούς τους.

Ο ίδιος, απαντούσε στους επικριτές του, παραδεχόμενος ότι δεν έκανε και πολλή έρευνα, ώστε να μπορούσε να μάθει από τους τηλεθεατές του.

Πέραν τούτου, όπως έλεγε ο Κινγκ, ο ίδιος, δεν ήθελε ποτέ, να περάσει στην αντίληψη του κόσμου, ως ένας δημοσιογράφος.

«Το καθήκον μου, όπως το βλέπω, είναι ότι είμαι ένα μέσο μετάδοσης» είχε δηλώσει ο ίδιος, στην εφημερίδα «The Hartford Courant», τη μεγαλύτερη καθημερινή εφημερίδα του Κονέκτικατ, το 2007.

«Κάνω τις καλύτερες ερωτήσεις που μπορώ να κάνω. Ακούω τις απαντήσεις. Προσπαθώ να τις ακολουθήσω. Και ευτυχώς, το ακροατήριο φτάνει σε ένα συμπέρασμα. Δεν είμαι εδώ για να βγάζω συμπεράσματα. Δεν είμαι ένας παρουσιαστής μιας εκπομπής σαπουνόπερας… Έτσι, αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι να παρουσιάζω κάποιον με τον καλύτερο τρόπο» είχε δηλώσει ο Κίνγκ, για την τηλεοπτική του παρουσία και τον τρόπο δουλειάς του.