Latest News

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Βιομηχανία Υφαντής: Κέρδιζε στα αλλαντικά, αλλά «κάηκε» στη φέτα (ΕΙΚΟΝΕΣ)


 Η διαρκώς ανοδική πορεία της βιομηχανίας τροφίμων Υφαντής δέχτηκε σοβαρό πλήγμα από τη χθεσινή πυρκαγιά που μέσα σε λίγη ώρα μετέτρεψε σε στάχτες το εργοστάσιο παραγωγής φέτας του ομίλου στο ...Γριζάνο Τρικάλων.

Παρά τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής αλλά και εργαζομένων που έσπευσαν να συνδράμουν το έργο της, τελικά η ζημιά που προκλήθηκε στο κεντρικό κτήριο και σε μία τεράστια αποθήκη που ήταν γεμάτη με εμπόρευμα, ανεβάζουν το κόστος της καταστροφής σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Καταστράφηκε μέρος του εργοστασίου «Υφαντής» στα Τρίκαλα από τη μεγάλη  φωτιά (pics)

Το δυσάρεστο για την εταιρεία είναι ότι πριν γίνει αυτή η απρόβλεπτη καταστροφή, για την τρέχουσα χρήση, προέβλεπε περαιτέρω αύξηση του κύκλου εργασιών της και της λειτουργικής της κερδοφορίας. Βέβαια η εμφάνιση της COVID-19 σε συνδυασμό με τα μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό της πανδημίας, δημιούργησαν έντονο κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας, το οποίο επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη σχεδόν του συνόλου των επιχειρήσεων εντός και εκτός ελληνικής επικράτειας, όπως η ίδια η διοίκηση αναφέρει στις οικονομικές της καταστάσεις.

Το άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η πανδημία έως σήμερα δεν είχε επηρεάσει τη λειτουργία της, καθώς δεν υπήρξε αναστολή σε κανένα εργοστάσιό της, ούτε απώλεια εσόδων ή περιορισμός της ρευστότητας, πάντα κατά τη διοίκηση της εταιρείας.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τώρα πώς θα επηρεαστεί η πορεία της εταιρείας μετά την καταστροφή στα Τρίκαλα του μοναδικού εργοστασίου της που παράγει φέτα.

Καταστράφηκε μέρος του εργοστασίου «Υφαντής» στα Τρίκαλα από τη μεγάλη  φωτιά (pics)

Στους κερδισμένους της κατάρρευσης της Creta Farms


Η αλλαντοβιομηχανία Υφαντής είχε αναδειχθεί στους μεγάλους κερδισμένους της περσινής κατάρρευσης της Creta Farms, πετυχαίνοντας αύξηση πωλήσεων 13,26% σε επίπεδο μητρικής και 11,18% σε επίπεδο ομίλου.

Αποτέλεσμα ο ενοποιημένος τζίρος της -σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται μαζί με τη μητρική 15 εταιρείες-, να ανέλθει στα 159,554 εκατ. ευρώ και στα 100,754 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών της μητρικής. Μάλιστα αυτή η θετική πορεία είχε την αντανάκλασή της και σε νέες προσλήψεις εργαζομένων, εμφάνισε αύξηση 6,41% σε επίπεδο ομίλου και 8,37% στη μητρική ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού της. Σε ό,τι αφορά στα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων υποχώρησαν κατά 8,32% στα 11,855 εκατ. ευρώ στον όμιλο ενώ ενισχύθηκαν της μητρικής κατά 16,86% ανερχόμενα στα 6,958 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά της κέρδη υποχώρησαν στα 2,7 εκατ. ευρώ από 3,688 εκατ. ευρώ εν αντιθέσει με τα καθαρά κέρδη της μητρικής που αυξήθηκαν στα 2,119 εκατ. ευρώ από 1,728 εκατ. ευρώ.

Στην κορυφή μετά από 40 χρόνια πορείας

Το 1980 τα αδέλφια Υφαντή άνοιξαν το πρώτο εργοστάσιο στο Μοσχάτο, το οποίο παρασκεύαζε και πουλούσε αλλαντικά. Δημιούργησαν προϊόντα, τα οποία αγαπηθήκαν από τους καταναλωτές και γρήγορα απέκτησαν φήμη σε όλη την Ελλάδα.

Το 1992, πραγματοποιήθηκε η μεταφορά από το Μοσχάτο στις σημερινές ιδιωτικές εγκαταστάσεις της Υφαντής, έκτασης 15.000 τ.μ. και 300 ατόμων μόνιμο προσωπικό, στον Δήμο Κηφισιάς Αττικής . Ο όμιλος απασχολεί συνολικά 1000 άτομα.

Το 1996 ιδρύθηκε η εταιρία ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ με την επωνυμία “LUNCHEON MEAT ΕΒΡΟΥ Α.Ε.” με σκοπό την παραγωγή προϊόντων με βάση το κρέας και έδρα τη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ) Αλεξανδρούπολης. Στο τέλος του 1998 αγοράστηκε από τη βιομηχανία τροφίμων ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ και άρχισε η παραγωγή αλλαντικών.

Το 1998 υπήρξε σταθμός για την πορεία της εταιρείας, καθώς έκανε άλλο ένα μεγάλο άνοιγμα αυτή τη φορά ξεφεύγοντας από τα ελληνικά σύνορα. Ίδρυσε την Υφαντής Ρουμανίας.

Το 2008 ιδρύθηκε η Υφαντής Βουλγαρίας με σκοπό την εισαγωγή και τη διανομή προϊόντων Υφαντής στην τοπική αγορά καθώς και άλλων προϊόντων ειδικά διαμορφωμένων ώστε να ανταποκρίνονται στις διατροφικές συνήθειες και γεύσεις των καταναλωτών της συγκεκριμένης περιοχής.

Το 2012 ιδρύθηκε η εταιρεία Ifantis Cyprus, έχοντας σαν στόχο την εισαγωγή και την διανομή προϊόντων Υφαντής στην τοπική αγορά.

Σήμερα ο Όμιλος Υφαντής παράγει παραπάνω 500 προϊόντα υψηλής ποιότητας και δραστηριοποιείται σε πέντε τομείς. Στα επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος, στα κατεψυγμένα τρόφιμα (κατεψυγμένα λαχανικά, hamburgers, pizzas, έτοιμα γεύματα και πολλά άλλα), ελληνικές παραδοσιακές σαλάτες, τυρί φέτα, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Τα εργοστάσια

Ο Όμιλος εταιρειών ΥΦΑΝΤΗΣ αποτελείται από:

Τρία εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος:

- ΥΦΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. στην Αθήνα

- IFANTIS ROMANIA S.A. στο Βουκουρέστι

- LUNCHEON MEAT ΕΒΡΟΥ Α.Ε. στην Αλεξανδρούπολη

- IFANTIS FRANCE S.A.S

1 Μονάδα παραγωγής φέτας στα Τρίκαλα

Εντεκα κέντρα διανομών ΥΦΑΝΤΗΣ:

- Αλεξανδρούπολη

- Δράμα

- Θεσσαλονίκη

- Ιωάννινα

- Κέρκυρα

- Κοζάνη

- Κρήτη

- Λάρισα

- Πάτρα

- Ρόδος

- Τρίπολη

Ένα κέντρο διανομής της LUNCHEON MEAT ΕΒΡΟΥ ΑΕ στην Αθήνα

Την εδρεύουσα στη Γαλλία εταιρία IFANTIS FRANCE S.A.S