Latest News

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

ΗΠΑ: Συνελήφθη Τεξανός που κατηγορείται ότι απείλησε να σκοτώσει Δημοκρατική βουλευτή

 


Ένας άνδρας από το Τέξας κατηγορείται ότι συμμετείχε στην εισβολή στο Καπιτώλιο... στις 6 Ιανουαρίου και απείλησε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης να σκοτώσει τη Δημοκρατική βουλευτή Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν την Παρασκευή να παραμείνει υπό κράτηση ο ύποπτος, που ονομάζεται Γκάρετ Μίλερ, ενόψει της προσαγωγής του ενώπιον δικαστή την Δευτέρα. Ο Μίλερ βαρύνεται με πέντε κατηγορίες, μεταξύ των οποίων για παράνομη είσοδο και για απειλή ότι θα σκοτώσει την Οκάσιο-Κορτέζ.

Στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο γίνεται αναφορά σε εικόνες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες ο Μίλερ ανακοινώνει το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον και απειλεί να σκοτώσει την βουλευτή καθώς και έναν αστυνομικό του Καπιτωλίου. Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι είχε εκτοξεύσει πολλές απειλές στις πλατφόρμες που χρησιμοποιούσε. Σε μια περίπτωση σχολίασε «την επόμενη φορά θα φέρουμε τα όπλα» κάτω από ένα βίντεο που έδειχνε τους εισβολείς να βγαίνουν από το κτίριο του Κογκρέσου.

Στις 12 Ιανουαρίου η Οκάσιο-Κορτέζ ανάρτησε στο Instagram ένα βίντεο στο οποίο ανέφερε ότι κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο φοβόταν ότι οι ίδιοι οι συνάδελφοί της στο Κογκρέσο θα αποκάλυπταν στο πλήθος πού κρυβόταν και θα διέτρεχε τον κίνδυνο «να την απαγάγουν ή ακόμη χειρότερα». Είπε μάλιστα ότι «είχε μια πολύ στενή επαφή, κατά την οποία πίστεψε ότι επρόκειτο να πεθάνει», αλλά για «λόγους ασφαλείας» δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες. «Δεν ήξερα αν θα έβγαινα ζωντανή στο τέλος εκείνης της ημέρας», πρόσθεσε.

Ο Μίλερ συνελήφθη την Τετάρτη και την Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η ακρόαση κατά την οποία θα αποφασιστεί αν θα αφεθεί ελεύθερος ή αν θα προφυλακιστεί.