Latest News

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

SOS από την IMB: Χάκερς χτυπούν την «αλυσίδα» εμβολίων για τον κορωνοϊό

 


Χάκερς επιτίθενται σε νευραλγικά συστήματα της «αλυσίδας» εμβολίων κατά του κορωνοϊού... σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και την ΙΒΜ.   

 Η ΙΒΜ αντιλήφθηκε κακόβουλη δραστηριότητα από κυβερνοεγκληματίες που επιχείρησαν να πλήξουν «επιλεγμένα στελέχη σε θέσεις πωλήσεων, προμηθειών, τεχνολογίας πληροφοριών και χρηματοδότησης», σε οργανισμούς που ανέλαβαν την ασφαλή μεταφορά των εμβολίων στις σωστές συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας.  

 Υπενθυμίζεται ότι εμβόλια όπως αυτό της Pfizer πρέπει να μεταφέρονται σε «πολικές» θερμοκρασίες που αγγίζουν τους μείον 75 βαθμούς Κελσίου και διατηρούνται για λίγο εκτός βαθιάς κατάψυξης.    

 Προσποιούμενοι ένα στέλεχος της Haier Biomedical που συμμετέχει στην επιχείρηση ανάπτυξης των εμβολιασμών, οι χάκερς έστειλαν email στη γενική διεύθυνση Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης της ΕΕ, με δήθεν αιτήματα για προσφορές σε πιθανούς συμμετέχοντες του προγράμματος εμβολίων.   iStock  

 Παρόμοια email εστάλησαν και σε υπηρεσίες ενέργειες, κατασκευαστικές και ανάπτυξης λογισμικού, σύμφωνα με την IBM. Το τμήμα κυβερνοασφάλειας στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ εξέδωσε δίκη του προειδοποίηση σήμερα, συνδέοντας τα νεότερα δεδομένα με τα ευρήματα της IBM.   

Τα λεγόμενα spearphishing email είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να εξαπατήσουν τους παραλήπτες και να αποκαλύψουν usernames και κωδικούς, για να αποκτήσουν οι χάκερς περισσότερες και δυνητικά κρίσιμες πληροφορίες για την ανάπτυξη του εμβολίου και την διαλογή του.   

 Σύμφωνα με την IBM, άγνωστο παραμένει ποιος κρύβεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις αλλά η εταιρεία πληροφορικής δεν αποκλείει την πιθανότητα να πρόκειται για χάκερς που υποστηρίζουν ξένες κυβερνήσεις.