Latest News

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

"Επί ποδός" στο Κερατσίνι- Δραπετσώνα για το ΣΜΑ: Ξεχάστε το Σχιστό! (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Σε αποκλεισμό του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Σχιστό προχώρησαν σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου, εργαζόμενοι του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνα και εκπρόσωποι φορέων... της πόλης.

 Με τη συμβολική αυτή κινητοποίηση διαδήλωσαν την απόφαση της πόλης ότι το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα δεν θα παραμείνουν η πίσω αυλή της Αττικής και για τα επόμενα 30 χρόνια.

 Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφάσισει ομόφωνα: 

- Καμία μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων με οποιαδήποτε μορφή στο Σχιστό.

- Κανείς νέος Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σχιστό. 

- Καμία ΣΔΙΤ.

 Οι κάτοικοι,οι φορείς και η δημοτική αρχή καλούν “την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια να λάβουν σοβαρά υπόψιν τις αποφάσεις της πόλης και τις διαθέσεις των κατοίκων. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε την μεγαλύτερη υποβάθμιση της ζωή μας. Θα συνεχίσουμε.”




ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ & ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 


 

 

Να μη γίνει η Β Πειραιά ο σκουπιδότοπος της Αττικής. Η Δραπετσώνα το Κερατσίνι και το Πέραμα με αγώνες θα σταθούν απέναντι στα σχέδια Πατούλη και κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. 

 

Σήμερα 15/12/2020 αντιπροσωπεία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ από τις ΟΜ Κερατσινίου Δραπετσώνας και Περάματος μαζί με τους βουλευτές  Β Πειραιά Γιάννη Ραγκούση , Τρύφωνα Αλεξιάδη και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Καίτη Κυλάκου τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, συμμετείχαμε στην κινητοποίηση αποκλεισμού του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σχιστό, μαζί με Δημοτικούς Συμβούλους, εργαζόμενους του Δήμου Κερατσινίου -Δραπετσώνας και εκπροσώπους φορέων. 

 

 

Η επιλογή Πατούλη – Μητσοτάκη να φέρουν τα απορρίμματα όλης της Αττικής σε Σχιστό και Φυλή, είναι μια πολιτική επιλογή. Οι επιλογές στα πλαίσια του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού, πέρα από τις αντιλήψεις που τις διαμορφώνουν, εκφράζονται με πολιτικές αποφάσεις και προκύπτουν κυρίως από συγκρούσεις συμφερόντων. Τα συμφέροντα που εξυπηρετούν οι Μητσοτάκης – Πατούλης επιβάλλουν το διαχωρισμό της Αττικής σε περιοχές που παράγουν απορρίμματα χωρίς να τα διαχειρίζονται και σε περιοχές που καλούνται να διαχειριστούν, όχι μόνο αυτά που παράγουν οι ίδιες, αλλά και αυτά που παράγουν όλοι οι άλλοι.  

Να ανατρέψουμε τα σχέδια τους.  

Είναι θέμα προστασίας της Δημόσιας Υγείας 

Είναι θέμα ίσης μεταχείρισης των πολιτών, είναι θέμα χωροταξικής δημοκρατίας".