Latest News

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Πότε θα κάνουν το εμβόλιο οι πολιτικοί αρχηγοί


 Λίγες ημέρες έμειναν από την έλευση των εμβολίων για τον κορωνοϊό και στη χώρα μας. Άμεσα θα ξεκινήσει η επιχείρηση «Ελευθερία», η υλοποίηση δηλαδή του σχεδίου μαζικών εμβολιασμών... στους πολίτες.

Το καλό παράδειγμα για τον εμβολιασμό κατά του νέου κορωνοϊού δίνουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα εμβολιαστούν στις 27 Δεκεμβρίου στον «Ευαγγελισμό», όπως και οι δύο πρώτοι Έλληνες που θα κάνουν το εμβόλιο, ένας ηλικιωμένος και μία εργαζόμενη στο νοσοκομείο.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα εμβολιαστεί τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ενώ η Φώφη Γεννηματά θα εμβολιαστεί στις 4 Ιανουαρίου, όπως γνωστοποίησε η ίδια, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Στρόιτερ. Όπως είπε η κ. Γεννηματά, έχει ήδη κάνει τις συνεννοήσεις με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

«Θα χρειαστεί να βάλουμε πλάτη οι πολιτικοί αρχηγοί για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και να δείξει εμπιστοσύνη στο εμβόλιο και νομίζω σε αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε όλοι. Έχω συνεννοηθεί με τον υπουργό Υγείας και θα εμβολιαστώ στις 4 Ιανουαρίου. Πρέπει να προηγηθούμε για να δώσουμε το παράδειγμα, να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι μπορεί να εμπιστευτεί το εμβόλιο».

Την Τετάρτη στις 30 Δεκεμβρίου θα κάνει το εμβόλιο ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε ότι με το προσωπικό παράδειγμα θέλει να στείλει με τη δική του σειρά το μήνυμα της αναγκαιότητας του μαζικού εμβολιασμού.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης όπως έχει ήδη προαναγγείλει θα εμβολιαστεί στις 27 Δεκεμβρίου.

Ως γνωστό, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος έχει τονίσει πως δεν πρόκειται να εμβολιαστεί. «Καλύτερα να με πουν ψεκασμένο, παρά εμβολιασμένο», είχε πει στη Βουλή.