Latest News

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Παλαιοκώστας: Διεθνές best seller το βιβλίο του διασημότερου Έλληνα δραπέτη –Εκδίδεται το 2021 σε Βρετανία και Ιταλία (ΕΙΚΟΝΑ)


 Η ζωή του θα μπορούσε να είναι σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Ληστείες τραπεζών, απαγωγές, κυνηγητά με την αστυνομία, δραπετεύσεις από τις φυλακές ακόμα και ...με ελικόπτερα. 

Το BBC  είχε αφιέρωμα στο "BBC News Magazine profile", για τον Βασίλη Παλαιοκώστα με τίτλο "The Uncatchable" («Ο άπιαστος»).

Δεν κάνει εντύπωση το γεγονός ότι το βιβλίο του Βασίλη Παλαιοκώστα «Μια φυσιολογική ζωή», που ήδη σημειώνει εισπρακτική επιτυχία στην Ελλάδα, αναμένεται να κυκλοφορήσει τώρα και σε Ιταλία και Βρετανία.

Το βιβλίο βρίσκεται στην πέμπτη έκδοσή του στην Ελλάδα και έχει πουλήσει παραπάνω από 11.000 αντίτυπα και όπως αναφέρει ο εκδοτικός οίκος «Είναι γεγονός! Τα συμφωνητικά υπογράφτηκαν και έτσι το «Μια φυσιολογική ζωή» θα κυκλοφορήσει, εντός του 2021, στην Ιταλία από τον εκδοτικό οίκο People και στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Freedom Press (Freedom News), τον εκδοτικό οίκο του Πιοτρ Κροπότκιν. Όταν λέμε ότι θα γίνει διεθνές μπεστσέλερ, το εννοούμε!».

Στις 600 σελίδες του βιβλίου του «Μία φυσιολογική Ζωή», ο Παλαιοκώστας περιγράφει τη ζωή και την δράση του, μεταξύ αυτών και την απόδρασή του από τις φυλακές Κορυδαλλού.

«...Προς τη γλυκιά ελευθερία»

«Ό,τι έχει να κάνει με ένοπλη ληστεία και κατηγορήθηκα, ήταν πλεκτάνες – χρώματα της ΕΛ.ΑΣ. Έως και τώρα, δεν έχω διαπράξει ποτέ ένοπλη ληστεία σε οποιοδήποτε οργανισμό πέρα από τράπεζες» γράφει στο βιβλίο του ο Παλαιοκώστας.

Όσον αφορά στην κινηματογραφική απόδρασή του από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον έτερο καταδικασθέντα Αλκέτ Ριζάι, σημειώνει: «Περάσαμε μαζί την πόρτα και ο Αλκέτ την έκλεισε πίσω του. Έβγαλε από τη μέση την αλυσίδα, την πέρασε γύρω από τα κάγκελα και την κλείδωσε με λουκέτο. Ο υπάλληλος προαυλίου δεν το κούνησε ρούπι παρά καθόταν όπως όλοι οι κρατούμενοι και απολάμβανε το απρόσμενο θέαμα. Οι αισθήσεις μας βρίσκονταν σε ύψιστο συναγερμό. Η αδρεναλίνη έσπαγε κοντέρ. Αφήναμε πίσω μας το κτηριακό συγκρότημα του Κορυδαλλού, πετώντας προς τη γλυκιά ελευθερία».