Latest News

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Περισσότερες από 30 προσαγωγές στο σημείο της δολοφονίας(ΕΙΚΟΝΕΣ)

 


Σε περισσότερες από 30 προσαγωγές έχουν προχωρήσει, μέχρι στιγμής, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κοντά στο σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου...

Οι δέκα προσαχθέντες είναι μέλη του ΚΚΕ (μ-λ) προσήχθησαν στην οδό Γραβιάς. 

«Παρεμποδίστηκε η ΚΝΕ»

Η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «παρεμποδίστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ που, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, επεδίωξε να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, στον τόπο της δολοφονίας του, στα Εξάρχεια».

«Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που φτάνει σε σημεία αυτογελοιοποίησης μέσα από την αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη την Επικράτεια. Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η φωνή μας δε φιμώνεται! Απέναντι στο όργιο αυταρχισμού και καταστολής, ο λαός και η νεολαία θα αντιτάξουμε τον οργανωμένο μας αγώνα για υγεία, μόρφωση και ζωή με δικαιώματα» τονίζει, καταλήγοντας, η ανακοίνωση της ΚΝΕ.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αρχές αναλυτικότερα, έχουν σχηματίσει δύο τετράγωνα ασφαλείας με το πρώτο να περικλείεται από τις οδούς Κωλέττη,  Εμμανουήλ Μπενάκη, Ανδρέα Μεταξά και Ζωοδόχου Πηγής, ακριβώς στη μέση αυτού είναι σημείο της δολοφονίας.

Το δεύτερο τετράγωνο είναι ακόμα πιο ευρύ, περικλείοντας τις οδούς Θεμιστοκλέους, Σόλωνος, Χαριλάου Τρικούπης και Αραχώβης.

Σύμφωνα με τις αρχές οι έλεγχοι που θα πραγματοποιούνται στο δεύτερο τετράγωνο θα είναι εντατικοί και θα αφορούν την άσκοπη μετακίνηση και το αν έχουν σταλεί SMS που να υποδεικνύουν σαφή αιτία για το λόγο που βρίσκεται κανείς στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης.

Όσον αφορά το απαγορευτικό συγκεντρώσεων άνω των 4 ατόμων, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης είχε από χθες προέβη σε διαταγή απαγόρευσης των συγκεντρώσεων-συναθροίσεων για λόγους δημόσιας υγείας, όπως ακριβώς είχε γίνει και στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Χωρίς μετρό

Κλειστοί είναι από νωρίς το πρωί, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. οι σταθμοί «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ακρόπολη», «Μοναστηράκι» και «Βικτώρια», «Σεπόλια» στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό. Oι συρμοί διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.