Latest News

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Δωρεά 12 νέες κλίνες ΜΕΘ στο Κρατικό Νίκαιας: Χρειάζονται 36 νοσηλευτές και η κυβέρνηση προσέλαβε 24!


Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εγκαινίασε τις 12 νέες κλίνες που παραδόθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας. 
Ωστόσο ...

ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), Πάνος Παπανικολάου, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει προσλάβει επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό για τις νέες κλίνες. 

Συγκεκριμένα, απαιτούνται τουλάχιστον 36 νοσηλευτές, ενώ έχουν προσληφθεί μέχρι τώρα 24. 

Οι 24 νοσηλευτές είναι σχεδόν όλοι επικουρικοί και όπως τονίζει για τη λειτουργία των ΜΕΘ απαιτείται μόνιμο κι όχι προσωρινό προσωπικό.

Επιπλέον, αναφέρει ότι πρέπει να εγκατασταθούν τα κεντρικά μόνιτορ στις δύο νέες πτέρυγες.

Αναλυτικά, η δήλωση του γ.γ της ΟΝΓΕ και μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ, Πάνου Παπανικολάου:

Οι δωρητές εγκατάστασης και εξοπλισμού των 12 νέων κλινών ΜΕΘ (Μαρινάκης – Φράγκου – ΙΟΝ) είναι αξιέπαινοι και έκαναν το καθήκον τους με το παραπάνω άνευ όρων.

Απομένει όμως η πολιτεία να ολοκληρώσει το δικό της καθήκον για να λειτουργήσουν αυτές οι νέες 12 κλίνες στην πράξη κι όχι μόνο στα εγκαίνια :

1. Να εγκατασταθούν στις δύο νέες πτέρυγες οι κεντρικές κονσόλες (τα κεντρικά μόνιτορς)

2. Να προσληφθεί επαρκές σε αριθμό νοσηλευτικό προσωπικό. Έχουν προσληφθεί ως τώρα 24 νέοι νοσηλευτές, φυσικά σχεδόν όλοι επικουρικοί, ενώ για να λειτουργήσουν και οι 12 νέες κλίνες απαιτούνται τουλάχιστον 36. Επίσης αυτονόητα ιδιαίτερα η Εντατική Θεραπεία λόγω απαιτήσεων στην εκπαίδευση και στην εμπειρία απαιτεί μόνιμο και όχι προσωρινό νοσηλευτικό προσωπικό.