Latest News

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Ποιος φοβάται τη Δήμητρα Βήνη στο Δήμο Πειραιά


Αλήθεια, τελικά, ποιος και γιατί φοβάται τη Δήμητρα Βήνη στο Δήμο Πειραιά;
Το ερώτημα αυτό δεν είναι ρητορικό, αλλά προκύπτει μετά από όσα απίθανα έγιναν στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, με θέμα έργα του ΟΛΠ στην Πειραϊκή. 

Με μια πρωτόγνωρη επίδειξη αλαζονείας και εμπάθειας που δεν συνάδει με τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, απαγορεύτηκε να μιλήσει και να καταθέσει τις απόψεις η Κοινοτική Σύμβουλος της Α' Κοιμότητας παιδίατρος Δήμητρα Βήνη, οποία έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση για το μείζον περιβαλλοντικό θέμα της περιοχής  

Αν και αρχικώς είχε κληθεί να πάρει μέρος στην τηλε-συνεδρίαση του Δήμου Πειραιά, ωστόσο στο παραπέντε κόπηκε με αστείες και προσχηματικές δικαιολογίες που δεν έπειθαν ούτε μικρά παιδιά. 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. με νοοτροπία του τύπου "αποφασίζουμε και διατάζουμε" απαγόρευσε τη συμμετοχή της Δήμητρας Βήνη παρά τις συστάσεις από παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Πειραιάς για Όλους, ΚΚΕ, Ανταρσία στο Λιμάνι), που ζήτησαν να επιτραπεί στην κοινοτική σύμβουλο (και σε άλλους δημότες) να καταθέσουν τις απόψεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όμως και ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης  φάνηκε πως δεν ήθελε να επιτραπεί να μιλήσει η κοινοτική σύμβουλος, καθώς δεν έκρυψε πως είναι ενοχλημένος από την κριτική που έχει ασκηθεί για την στάση του και την έχει πάρει προσωπικά, ενώ είναι σαφές ότι αφορά ένα πολιτικό/κοινωνικό θέμα. 

@Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση αποκλεισμού της Δήμητρας Βήνη δείχνει φόβο, αλαζονεία και έλλειψη δημοκρατίας, ενώ δεν είναι πολιτικά αποδεκτό να κάνεις ή να επιτρέπεις να γίνονται συνεχείς προσωπικές αναφορές σε άτομο που του έχεις στερήσεις να μιλήσει και να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τις απόψεις του.