Latest News

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Νίνα Κασιμάτη: Μητσοτάκης, Κικίλιας και Τασούλας ν΄ αποδοκιμάσουν τις αθλιότητες Λαζαρίδη για το Κρατικό Νίκαιας


Έντονη αντίδραση της Βουλευτή Β Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη προκάλεσε η επίθεση του βουλευτή της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη προς τους γιατρούς και νοσηλευτές του Γενικού Κρατικού Νίκαιας τους οποίους... χθες χαρακτήρισε «ανεύθυνους» και «υποκινούμενους από τον ΣΥΡΙΖΑ». 

Η βουλευτής καλεί τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας να αποδοκιμάσουν δημόσια τις δηλώσεις του κ. Λαζαρίδη και τον Πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα να τον παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Κατά τη χθεσινή πανελλαδική ημέρα Δράσης για την Υγεία που είχαν κηρύξει η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας μαζί με άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να στηρίξουν την κινητοποίηση των υγειονομικών και το αίτημα για ενίσχυση του ΕΣΥ. 

Ο «γαλάζιος» βουλευτής παραπέμποντας σε σχετική ανάρτηση της κ. Κασιμάτη σχολίασε :

«Για να μην έχετε καμία αμφιβολία για το ποιος κρύβεται πίσω από τις αντιδράσεις κάποιων λίγων, ανεύθυνων υγειονομικών την ώρα που ως κοινωνία δίνουμε τη μάχη κατά της πανδημίας»!

 

"Αθλιότητα"

Στη δήλωσή της η Νίνα Κασιμάτη αναφέρει: «Η αθλιότητα του Βουλευτή της ΝΔ κ. Μακάριου Λαζαρίδη, που χθες χωρίς ντροπή χαρακτήρισε ''ανεύθυνους'' τους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές του Γενικού Κρατικού Νικαίας και, με αφορμή την παρουσία τη δική μου και συντρόφων μου εκεί, υπονόησε ότι τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών του ΕΣΥ τις υποκινεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να αποδοκιμαστεί ηχηρά από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και από τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κώστα Τασούλα, που θα πρέπει να τον παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας».

Επίσης, διευκρινίζει, ότι «χθες 12/11 στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία, που κηρύχθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ και συμμετείχαν ομόφωνα η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ, πραγματοποιήθηκαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις πύλες όλων των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας από γιατρούς, νοσηλευτές, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη κατά της πανδημίας με πενιχρά μέσα σε τριτοκοσμικές συνθήκες και διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ και επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα για να μη γίνεται επιλογή ασθενών. Δηλαδή όχι για τη δική τους τη ζωή, αλλά για να σωθεί η ζωή περισσότερων συνανθρώπων μας και οι οικογένειές μας από το πένθος».

Απευθυνόμενη προς τη ΝΔ διερωτάται: «Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, με χιλιάδες κρούσματα, εκατοντάδες διασωληνώσεις και 50 νεκρούς την ημέρα λόγω κορονοϊού, τι δεν καταλαβαίνετε πια για τις συνέπειες της ιδεοληψίας σας εναντίον του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των δημόσιων λειτουργών του;

Τέλος, θέτει το ερώτημα «ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία θα απαντήσουν ή συμφωνούν σιωπηρά ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι ‘’ανεύθυνοι’’ και υποκινούμενοι»;

Στον Μακάριο Λαζαρίδη απάντησε και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, κ. Πάνος Παπανικολάου: «Οι σημερινές παραστάσεις διαμαρτυρίας είχαν αποφασιστεί ΟΜΟΦΩΝΑ από την ΟΕΝΓΕ ακριβώς για να επισημανθεί πως η κοινωνία, υγειονομικοί και υπόλοιπος λαός, δίνουν την μάχη κατά της πανδημίας σχεδόν αβοήθητοι επί της ουσίας από την κυβέρνησή σας. Ο ανεύθυνος είστε ΕΣΕΙΣ κ. βουλευτά».

Οι σημερινές παραστάσεις διαμαρτυρίας είχαν αποφασιστεί ΟΜΟΦΩΝΑ από την ΟΕΝΓΕ ακριβώς για να επισημανθεί πως η κοινωνία, υγειονομικοί και υπόλοιπος λαός, δίνουν την μάχη κατά της πανδημίας σχεδόν αβοήθητοι επί της ουσίας από την κυβέρνησή σας.
Ο ανεύθυνος είστε ΕΣΕΙΣ κ. βουλευτά.