Latest News

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Βίντεο ΕΛΑΣ για βία κατά γυναικών: Ο σκηνοθέτης...ξέχασε να βάλει πλάνα από τον άγριο ξυλοδαρμό μάνας και κόρης στα Σεπόλια


 H Ελληνική Αστυνομία «ανέβασε» βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών, το οποίο... αποτελεί προφανώς η δική της συνεισφορά στον αγώνα διεθνώς αλλά και στη χώρα μας για την εξάλειψη αυτής της άθλιας πραγματικότητας με θύματα αθώες γυναίκες, μητέρες, κοπέλες.

Στο βίντεο παρατίθενται κάποιες κοινότοπες ατάκες ανάμεσα σε θύμα και θύτη και στο τέλος βγαίνει το logo της ΕΛΑΣ και το σλόγκαν «έχεις φωνή», «είμαστε δίπλα σου».

Σεβαστή η προσπάθεια κοινωνικής προσφοράς από μέρους της ΕΛΑΣ, αλλά στην πράξη σχεδόν καθημερινά αποδεικνύεται ότι τα όργανα της τάξης που είναι… δίπλα μας, είτε έχουν άλλα πρότυπα είτε ακολουθούν άλλες εντολές απέναντι σε γυναίκες που πέφτουν… στα χέρια τους


Η πρόσφατη ιστορία στα Σεπόλια

Ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου, ορδές κρανοφόρων δικυκλιστών της ομάδας ΔΡΑΣΗ επέδραμαν στο σπίτι της οικογένειας Κατή στα Σεπόλια και αφού «άρπαξαν» τον γιο της οικογένειας, Ορέστη, δήθεν ως δράστη επίθεσης εναντίον τους, όταν η κόρη Λυδία προσπάθησε να τον υπερασπιστεί με μόνο όπλο τα λόγια, χτυπήθηκε ανελέητα, την έσυραν από το μαλλί στο αστυνομικό τμήμα, την εξύβρισαν. Κι όμως ήταν γυναίκα!

Σε βιντεο που δημοσιεύτηκε και αφορά τη σύλληψη της Λυδία Κατή, φαίνεται τόσο η σωματική όσο και η λεκτική βία που της ασκήθηκε από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι την έβριζαν αισχρά καθ’ όλη τη διάρκεια της σύλληψης. Η ίδια ακούγεται να ζητάει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο χωρίς το αίτημα της να γίνεται αποδεκτό. Αστυνομικός που συμμετέχει στη σύλληψη ακούγεται να αποκαλεί τη Λ. Κατή «πουτανάκι» και να της φωνάζει επιτακτικά χρησιμοποιώντας και πάλι λόγο χαμαιτυπείου.


Άγριο ξύλο σε κοπέλα και πέρσι στο Πολυτεχνείο

Ανάλογο περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας καταγράφηκε και πέρσι στο Πολυτεχνείο, με βίντεο στο οποίο ένας άνδρας των ΜΑΤ ξυλοκοπεί κοπέλα που βρίσκεται στα Εξάρχεια. Στο βίντεο εμφανίζεται πρώτα ένας άνδρας των ΜΑΤ να ξυλοκοπεί κοπέλα που βρίσκεται στο σημείο και στη συνέχεια μαζί με άλλους να συνεχίζουν την επίθεση.

 

Εάν κανείς κάνει ένα γρήγορ searchIng στο διαδίκτυο μπορεί να βρει δεκάδες ανάλογα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας κατά γυναικών. Ασφαλώς οι άνδρες της ΕΛΑΣ ούτε κινδύνευαν σωματικά ούτε απειλείτο η ζωή τους για να αντιδράσουν έτσι, για να ασκήσουν τέτοια άγρια βία κατά ανυπεράσπιστων γυναικών.

Καλό είναι λοιπόν εκτός από τα καθιερωμένα επετειακά βίντεο, στην ΕΛΑΣ να φροντίσουν να τηρούν το νόμο απέναντι σε όλους τους πολίτες και ακόμα πιο ευλαβικά στις γυναίκες! Να σέβονται τα δικαιώματα, να φέρονται με αξιοπρέπεια απέναντι σε προσαχθείσες και συλληφθείσες γυναίκες (και όχι μόνο). Διαφορετικά, τέτοιες προσπάθειες καταλήγουν απλώς προπαγανδιστικά τρικ, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για τον ίδιο το σκοπό για τον οποίο δημιουργούνται από τους εμπνευστές τους….