Latest News

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

"Θέατρο Σκιών" με τη ΜΠΕ των έργων ΟΛΠ στην Πειραϊκή - Ποιος κοροϊδεύει ποιον στον Πειραιά (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Μια παράσταση από Θέατρο Σκιών θύμιζε η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, με μοναδικό θέμα τα έργα του ΟΛΠ για την επέκταση του λιμένα κρουαζιέρα... στην Πειραϊκή.
 

Μετά από έξι μήνες αδράνειας να πετούν το μπαλάκι των ευθυνών για την καθυστέρηση της έγκρισης περιβαλλοντικής μελέτης που εμφάνισαν ως τη μόνη λύση για την επιβολή της νομιμότητας στον ΟΛΠ για το μπάζωμα της Πειραϊκής. 

Τελικά κατέληξαν σε ένα ψήφισμα με αίτημα την άμεση έγκριση της ΜΠΕ, αλλά φαίνεται να έχει ήδη δρομολογηθεί μέσα στις 15 επόμενες ημέρες.

Η περιβαλλοντική αδειοδότηση για το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου 2020,  όπως αποκαλύπτεται από το έγγραφο με  ημερομηνία 17-11-2020 το οποίο είχε κοινοποιηθεί στην Περιφέρεια και το γνώριζαν στον Πειραιά, αλλά παρόλα αυτά εξέδωσαν ψήφισμα! 

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι Ενεργοί Πολίτες της Πειραϊκής, το πιθανότερο είναι ότι κανείς από τους όρους που έθεσε ο Δήμος Πειραιά και η Περιφέρεια για το έργο της επέκτασης του λιμένα της κρουαζιέρας στην Πειραϊκή δεν θα γίνει δεκτός, παρά τα ευχολόγια που ακούστηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Ο ΟΛΠ ισχυρίζεται - και το Υπουργείο Περιβάλλοντος φαίνεται να συμφωνεί - ότι η αδειοδότηση του έργου ολοκληρώθηκε το 2019 και δεν υπάρχουν εκκρεμότητες. (Λιγάκι δύσκολο να επιβάλεις νέους πρόσθετους όρους κατασκευής σε έργο που έχει προχωρήσει, δε νομίζετε;)

Έτσι προφανώς στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. ουδείς ήθελε να πει τα πράγματα με το όνομά τους και ν' αναδειχθούν οι ευθύνες του Δήμου Πειραιά για την πλήρη περιφρόνηση της νομιμότητας στην εξέλιξη ενός έργου ΠΟΥ όπως παραδέχτηκε ο τέως υπουργός Θ. Δρίτσας, ΟΥΔΕΠΟΤΕ έγινε έστω διαβούλευση - πόσω μάλλον συστηματική μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που θα έχει στον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή.

@ Μιλάμε για Θέατρο Σκιών και ποιος κοροϊδεύει ποιον στον Πειραιά...