Latest News

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Νίκαια: Πώς γλίτωσε τη φυλακή ο δράστης που μαχαίρωσε τον Έκτορα

 


Οργή προκάλεσε στην κοινή γνώμη η απόφαση του δικαστηρίου που επί της ουσίας δεν δικαίωσε τον Έκτορα, το σκυλάκι που μαχαιρώθηκε μέσα στη μέση ...του δρόμου.

Ο ένας δράστης καταδικάστηκε σε τρία χρόνια αλλά με αναστολή ενώ ο δεύτερος που είχε συμμετοχή στη φριχτή κακοποίηση, αθωώθηκε.

Η εισαγγελική πρόταση ήταν φυλάκιση  3 ετών για την κακοποίηση κι από έναν χρόνο για παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία.

Το δικαστήριο επιδίκασε τελικά ποινή φυλάκισης 2,5 χρόνων για την κακοποίηση του ζώου και τριών μηνών για τα άλλα δύο αδικήματα, με αναστολή.

Η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, καθώς μία από τους δικαστικούς λειτουργούς συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση.

Ο άντρας που κρατούσε ακινητοποιημένο τον Έκτορα και τον χτυπούσε με λοστό, κρίθηκε αθώος, κατόπιν εισαγγελικής πρότασης.

Αθώος, κατόπιν εισαγγελικής πρότασης, κρίθηκε και ο κηδεμόνας του Έκτορα, τον οποίο ο δράστης κατηγόρησε για σωματική βλάβη.

Βασικό ερώτημα που απασχολεί την κοινή γνώμη είναι γιατί δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής φυλάκισης.



Ένα ερώτημα που απαντά η γνωστή ακτιβίστρια Μάρθα Πουλτίδουπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων.


Όπως αναφέρει η μια μέρα που είχε κρατηθεί ο ένοχος για το μαχαίρωμα του Έκτορα ήταν αρκετή, αφού αφαιρείται, για να πέσει κάτω από τα τρία χρόνια και να γλιτώσει τη φυλακή.

Η ανάρτηση της Μάρθας Πουλτίδου

«Ας κάνω σήμερα κριτική για το χθεσινό δικαστήριο.

Δεν θα σταθώ καν στις αγορεύσεις των δικηγόρων,ούτε στις απολογίες των κατηγορουμένων.

Θα σταθώ μόνο στην Έδρα.

Μια εξαιρετική και φιλόζωη εισαγγελέας, μια δικαστής που είχε το σθένος να υπερασπιστεί τον Έκτορα και δύο δικαστές (πρόεδρος και η άλλη δικαστής) που ήταν εμφανές ότι δεν ήξεραν πού πάνε τα τέσσερα.

Η Εισαγγελέας πρότεινε 3 χρόνια ποινή φυλάκισης για την κακοποίηση του Έκτορα και ένα χρόνο για κάθε ένα από τα δύο άλλα αδικήματα (παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοχρησία)

Πέντε χρόνια στο σύνολο, που σημαίνει ότι το κτήνος θα οδηγείτο στην φυλακή.

Ο συνήγορος του ζήτησε να του αναγνωρισθούν 2 ελαφρυντικά. Εκείνο του προτέρου εντίμου βίου και του ότι η πράξη του έγινε ενώ βρισκόταν σε σύγχυση.

Η Εισαγγελέας τα απέρριψε αμέσως, το δικαστήριο όμως αποδέχτηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και μείωσε την ποινή σε δυόμιση χρόνια για την κακοποίηση του Έκτορα και από 6 μήνες για κάθε μία από τις δύο άλλες πράξεις.

Συνολικά τριάμισι χρόνια, που πάλι θα οδηγείτο στην φυλακή.

Ο δικηγόρος του και πάλι ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου, το οποίο μείωσε την ποινή των δύο άλλων αδικημάτων από 6 μήνες για το κάθε ένα, σε έξι μήνες και για τα δύο (3 μήνες για το κάθε ένα).

Και πάλι θα οδηγείτο στην φυλακή αλλά ας όψεται η μία ημέρα κράτησης που αφαιρείται από την ποινή κι έτσι αυτόματα πέσαμε κάτω από τα τρία χρόνια!

Και κάπως έτσι ήρθε και η αναστολή!

Πάλι καλά που ο δικηγόρος του δεν επέμεινε άλλο γιατί θα φεύγαμε από κει με τον κατηγορούμενο αθώο!

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν ήταν ομόφωνη, μια που όπως δήλωσε ο πρόεδρος στην ανάγνωση της ποινής, «η εκ δεξιών συνάδελφος δεν συναινεί επί των ποινών και συντάσσεται με την πρόταση της κυρίας Εισαγγελέα».

Η τελευταία πράξη του έργου θα παιχτεί στο Εφετείο Πειραιά, μια και ο δικηγόρος του δήλωσε πως θα ασκήσει Έφεση.

Και κάπως έτσι η δικαιοσύνη για τον Έκτορα, δεν έφτασε ποτέ.

Και κάπως έτσι ηττηθήκαμε κατά κράτος