Latest News

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Καμπάνες σε ΟΛΠ και ΤΕΚΑΛ για τα έργα στον Πειραιά - Σωρεία παραβάσεων διαπιστώθηκαν στο "ΠΑΛΑΤΑΚΙ" (ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΨΊΑΣ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ)



Πρόστιμα σε ΟΛΠ και ανάδοχο του έργου της επέκτασης του λιμένα της κρουζιέρας στον Πειραιά επιβλήθηκαν για σωρεία παραβάσεων της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας και μη τήρηση των Περιβαλλοντικών όρων που διαπιστώθηκε σε διενέργεια αυτοψίας στο χώρο εκτέλεσης του έργου (ΠΑΛΑΤΑΚΙ) στις... 16/11/2020.

Την αποκάλυψη στο Reportaz Net για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων στον ΟΛΠ και την ανάδοχο του έργου ΤΕΚΑΛ ΑΕ, κάνουν ενεργοί πολίτες και ο δικηγόρος Γιάννης Καρδαράς ο οποίος σημειώνει τα εξής:

"Στις 10:50 σήμερα έλαβα από την Περιφέρεια Αττικής, Δ/νση Περιβάλλοντος και Κλιματικής αλλαγής το με ΑΡ. Πρωτ Φ31ΒΟΛΠ(1)/04/25-11-2020 με θέμα: «Διενέργεια αυτοψίας στο χώρο εκτέλεσης του έργου της επέκτασης επιβατικού λιμένα Πειραιά προς την Νότια πλευρά-Α’ φάση-Έναρξη διαδικασίας επιβολής διοικητικών κυρώσεων».

Μετά από διαμαρτυρίες  των κατοίκων  της Πειραϊκής και πολιτών του Πειραιά αλλά και τα επίσημα εξώδικα έγγραφα ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΝΤΑ  με Δικαστικούς Επιμελητές αλλά και με ηλεκτρονικά μηνύματα που είχαν προηγηθεί των εξωδίκων  προς α) την Περιφέρεια Αττικής-Δ/νση Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής β) τον δήμαρχο Πειραιά κο. Ι Μώραλη γ) το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τις ελεγκτικές υπηρεσίες του δ) το Υπουργείο Ναυτιλίας ε) προς την Εισαγγελία Πειραιά της κας Α. Γιαννούλου και Ι. Καρδαρά, δικηγόρων, και εξουσιοδοτημένων από τους πολίτες και κατοίκους και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά η Περιφέρεια Αττικής μετά από διενέργεια αυτοψίας στο χώρο εκτέλεσης του έργου (ΠΑΛΑΤΑΚΙ)    στις 16/11/2020 διαπίστωσε πλείστες όσες παραβάσεις της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας και μη τήρηση των Περιβαλλοντικών όρων οπότε και επέβαλε διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα) στον ΟΛΠ ΑΕ και στην ανάδοχο του έργου ΤΕΚΑΛ ΑΕ. 

Παράλληλα απέστειλε τις παραβάσεις και την έκθεση αυτοψίας προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την αρμόδια Δ/νση Περιβαλλοντικής αδειοδότησης (ΔΙΠΑ)  για τις δικές τους ενέργειες.

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ-ΚΑΤΟΙΚΟΙ της περιοχής μας πληροφόρησαν ότι ουδεμία εργασία γίνεται αυτή την στιγμή.

Οι δικηγόροι και εκπρόσωποι των πολιτών-κατοίκων έχουν ζητήσει από τις δημόσιες υπηρεσίες την αναστολή του όλου έργου.

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ 

ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ 

ΑΛΛΑΓΗΣ 

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ 

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ 

ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ &  

ΥΔΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 

ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ 

Ταχ. Δ/νση : Αιγάλεω 5 & Κάστορος, 

 Πειραιάς  

  

 Φ31ΒΟΛΠ(1)/04   

Προς: ΟΛΠ ΑΕ 

 Ακτή Μιαούλη 10, 18538 Πειραιάς 

 (με συνημμένα)  

  

Τ.Κ. : 185 45 Πειραιάς  

Πληροφορίες : Ν. Σφαλτού – Σ. Καλαφάτη  Τηλ. : 213 160 2100-213 160 2122 FAX : 213 1602106 

Email : perivpeir@patt.gov.gr 

 

Κοιν.: ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ 

ΘΕΜΑ : Διενέργεια αυτοψίας στο χώρο εκτέλεσης του έργου της επέκτασης επιβατικού λιμένα Πειραιά προς την Νότια πλευρά – Α΄φάση – Έναρξη διαδικασίας επιβολής διοικητικών κυρώσεων 

ΣΧΕΤ.: 

1. Ο Ν.1650/86 «Για την προστασία του περιβάλλοντος», όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.3010/02 και τον Ν.4014/2011 «Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων…».…» 

2. Η με αρ. πρωτ. οικ. 104050/17-5-2006 Κ.Υ.Α. Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. περί Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο «Επενδυτικό  αναπτυξιακό πρόγραμμα ΟΛΠ Α.Ε.» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. 

3. Η με αρ. πρωτ. οι. 170400/11-9-2013 Απόφαση Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Υ.ΠΕ.Κ.Α. περί τροποποίησης της α.π. 104050/17-5-2006 Κ.Υ.Α. Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου «Επενδυτικό αναπτυξιακό πρόγραμμα ΟΛΠ Α.Ε.» όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. 

4. Η με αρ. πρωτ.οικ.11021/30-7-2018 Απόφαση Δ/νσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υ.Π.ΕΝ. περί τροποποίησης των Περιβαλλοντικών Όρων του έργου «Επενδυτικό αναπτυξιακό πρόγραμμα ΟΛΠ Α.Ε». 

5. Η με αρ. πρωτ. Α.Π. οικ.5393/7-3-2018 Απόφαση της Δ/νσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του ΥΠΕΝ περί Έγκρισης Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΤΕΠΕΜ) για την εγκατάσταση και λειτουργία εργοταξιακού χώρου που αφορά στην προκατασκευή φορέων από οπλισμένο σκυρόδεμα (κυψελωτά κιβώτια και πασσάλους) στην Παρασκευή σκυροδέματος για τα δάπεδα, στις λοιπές εργασίες παρασκευής οπλισμένου σκυροδέματος για τις ανάγκες κατασκευής του έργου της Νότιας Επέκτασης του Επιβατικού Λιμένα Πειραιά. 

6. Τα με αρ. πρωτ. 314150/19-5-20,. 358850/2-6-20, 449888/30-6-20, 486277/9-7-20 και 624147/31-8-20 και 805231/21-10-2020 έγγραφα της Υπηρεσίας μας σχετικά με την εκτέλεση του έργου της επέκτασης επιβατικού λιμένα Πειραιά προς την Νότια πλευρά –  Α΄φάση. 

7. Η από 11-6-2020 Προσωρινή Διαταγή του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ περί αναστολής εκτέλεσης των βυθοκορήσεων και απόρριψης βυθοκορημάτων και η από 29-6-2020  διευκρίνηση επ’αυτής ότι η εν λόγω Προσωτρινή Διαταγή αφορά αποκλειστικώς και μόνο τις υλικές ενέργειες των βυθοκορήσεων και την απόρριψη των βυθοκορημάτων στην προβλεπόμενη από την προσβαλλόμενη πράξη θαλάσσια περιοχή. 

8. Το από 12-11-2020 email της κ. Ανθής Γιαννούλου σχετικά με παραβάσεις κατά την εκτέλεση εργασιών επέκτασης του επιβατικού λιμένα (νότια πλευρά-φάση Α’) στον Πειραιά. 

9. Το με αρ. πρωτ. 884157/15-11-20 έγγραφο από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά σχετικά με διερεύνηση καταγγελιών για παραβίαση περιβαλλοντικών όρων στο έργο «Επέκταση λιμένος Πειραιά για την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας». 

10. Η από 16-11-2020 Έκθεση Αυτοψίας. 

11. Το από 17-11-20 mail της ΟΛΠ ΑΕ με το οποίο έχουν αποσταλεί στην Υπηρεσία μας η ανταλλαγείσα αλληλογραφία μεταξύ ΟΛΠ ΑΕ, Δήμου Πειραιά, του ανεξάρτητου μηχανικού του έργου, της Δ/νσης Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων και έγγραφο της ΟΛΠ ΑΕ προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την έγκριση της κίνησης βαρέων οχημάτων εντός της πόλης για την εξυπηρέτηση του έργου, από τις


Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Επίσης έχει αποσταλεί χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης για το σύνολο των εργασιών του έργου της Νότιας Επέκτασης Επιβατικού Λιμένα της ΟΛΠ ΑΕ. 12. Το με αρ. πρωτ. 2310/1479/18-11-20 έγγραφο του Γραφείου Υπολιμενάρχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με το οποίο διαβιβάζεται προς την ΔΙΠΑ/ΥΠΕΝ έγγραφο της ΟΛΠ ΑΕ σχετικά με την κίνηση των βαρέων οχημάτων για την επέκταση του επιβατικού λιμένα Πειραιά προς τη νότια πλευρά για την εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων. 13. Η από 23-11-2020 Εξώδικος Δήλωση-Πρόσκληση του κ. Ιωάννη Καρδαρά. 14. Η με αρ. πρωτ. 23401/24-11-2020 έγγραφο της ΟΛΠ ΑΕ σχετικά με την χερσαία μεταφορά αδρανών και την διέλευση βαρέων οχημάτων εντός του Κεντρικού Λιμένα. 

Σε συνέχεια των παραπάνω (8) και (9) σχετικών, κλιμάκιο της Υπηρεσίας μας με την συνδρομή της Λιμενικής Αρχής, πραγματοποίησε αυτοψία την Δευτέρα στις 16 Νοεμβρίου 2020,  στον χώρο εκτέλεσης του έργου της επέκτασης επιβατικού λιμένα Πειραιά προς την Νότια πλευρά – Α΄φάση. 

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της ΟΛΠ ΑΕ και της κατασκευαστικής εταιρείας. Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκαν τα παρακάτω: 

Α. Στον προβλήτα «Θεμιστοκλής» υπάρχει περιφραγμένος χώρος μέχρι το τσιμεντένιο όριο του μώλου προς την πλευρά της θάλασσας για την λειτουργία του εργοταξίου, με ενημερωτικές πινακίδες και κατάλληλη σήμανη. Μέσα από τον χώρο αυτό οδηγούνται τα φορτηγά προς εκφόρτωση των υλικών στην θάλασσα για τις ανάγκες του έργου. 

Β. Στη νότια πλευρά του χερσαίου χώρου προς την θάλασσα, έχει δημιουργηθεί στο τσιμεντένιο τοιχείο άνοιγμα με μεταλλική πόρτα, κλειστή κατά την ώρα της αυτοψίας, μέσω της οποίας γίνεται η διοχέτευση των υλικών στη θάλασσα με χρήση ερπυστριοφόρου οχήματος έργου για την δημιουργία των αναγκαίων επιχώσεων. Στον θαλάσσιο χώρο περίπου έναντι του παραπάνω ανοίγματος γίνονταν κατά την αυτοψία η πλήρωση ενός πλωτού κιβωτίου οπλισμένου σκυροδέματος (caisson) με αδρανή υλικά και παράλληλα η δημιουργία βάσης έδρασης των caisson, με την δραστηριοποίηση δύο πλωτών φορτηγίδων και χρήση υλικών λατομείου, κατά δήλωση των παρόντων. Δεν διαπιστώθηκαν εργασίες βυθοκόρησης. 

Γ. Εντός του περιφραγμένου χώρου υπήρχαν αποθηκευμένα πλωτά φράγματα επί του εδάφους.. Εσωτερικά του όρμου υπήρχαν ελλιμενισμένες τέσσερις φορτηγίδες οι δύο εκ των

οποίων ήταν έμφορτες με υλικό βυθοκόρησης το οποίο έχει παραμείνει επί τόπου μετά την (7)  σχετική προσωρινή διαταγή του ΣτΕ, εν αναμονή έγκρισης απομάκρυνσης. Δ. Στο θαλάσσιο χώρο έμπροσθεν του ανοίγματος του τοιχείου έχει ήδη δημιουργηθεί και από τις γενόμενες επιχώσεις πλάτωμα περίπου 40 τετραγωνικών μέτρων υπεράνω της επιφάνειας της θάλασσας, μέσω του οποίου τα φορτηγά πραγματοποιούν την εναπόθεση υλικών στη θάλασσα. Η τελική επιφάνεια του πλατώματος ήταν χωμάτινη, Εντός της θάλασσας πέριξ των ανωτέρω επιχώσεων δεν είχαν τοποθετηθεί πλωτά φράγματα με πετάσματα σε εφαρμογή του όρου 67 της (4) σχετικής ΥΑ. 

Ε. Κατά την αυτοψία στον χώρο υπήρχαν δύο οχήματα έργου, δεν πραγματοποιούνταν κίνηση φορτηγών και ο χώρος ήταν καθαρός χωρίς αποθέσεις υλικών. Επίσης δεν διαπιστώθηκε ρύπανση του χερσαίου και του θαλάσσιου χώρου. 

ΣΤ. Στη συνέχεια το κλιμάκιο ελέγχου μετέβη στο μώλο Δραπετσώνας στα γραφεία του εργοταξίου, η εγκατάσταση του οποίου έχει εγκριθεί με την (5) σχετική ΤΕΠΕΜ. Στο κλιμάκιο υπεδείχθησαν παραστατικά δελτία αποστολής υλικών και επιδόθηκαν από τους υπεύθυνους παρόντες ενδεικτικά, σχετικά έντυπα για τις 10,11 και 12 Νοεμβρίου 2020, τα οποία αφορούν εξορυγμένα υλικά από λατομείο της εταιρείας ΤΙΤΑΝ. Επιπλέον δηλώθηκε ότι τα φορτηγά μεταφοράς των υλικών εισέρχονται από την πύλη Δραπετσώνας και οδηγούνται δια της πύλης Ε1 στην χερσαία ζώνη λιμένα, κινούνται έως την πύλη Ε10 (περιοχή Αγίου Νικολάου) όπου εξέρχονται από τον λιμένα και δια της πύλης Ε11 καταλήγουν στον μώλο Θεμιστοκλέους. 

Ζ. Από το κλιμάκιο ελέγχου ζητήθηκε από την ΟΛΠ ΑΕ και δεν επιδόθηκε εγκεκριμένο από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά σχέδιο κυκλοφοριακών ρυθμίσεων όπως προβλέπεται στον όρο 72 της (3) σχετικής Απόφασης. Επιπλέον με το (12) σχετικό έχει ενημερωθεί αρμοδίως η ΔΙΠΑ/ΥΠΕΝ, ως αδειοδοτούσα το έργο Υπηρεσία, σχετικά με την ανταλλαγείσα αλληλογραφία (σχετ.11) και την κίνηση των οχημάτων μεταφοράς υλικών μέχρι το μώλο Θεμιστοκλέους., 

H. Στα συνημμένα έγγραφα από την ΟΛΠ ΑΕ (σχετ.11) δεν περιλαμβάνεται χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου όπως περιγράφεται στον όρο 70 της (3) σχετικής ΥΑ και συγκεκριμένα δεν καταγράφονται οι χρόνοι, οι θέσεις εκτέλεσης των εργασιών στον προβλήτα Θεμιστοκλέους και οι κύριες διαδρομές των βαρέων οχημάτων για τις ανάγκες του έργου. 

Θ.. Όσον αφορά:

α) Στην επάρκεια της υπάρχουσας προειδοποιητικής σήμανσης των χρηστών του λιμένα, και της σηματοδότησης της περιοχής του εργοταξίου σε εφαρμογή του όρου 73 της (3) σχετικής ΥΑ. 

β) Στην επαρκή σήμανση και ενημέρωση των χρηστών του λιμένα για τις διόδους ευπηρέτησης της κυκλοφορίας εντός αυτού σε εφαρμογή του όρου 74 της (3) σχετικής ΥΑ. γ) Στην τήρηση χαμηλών ορίων ταχύτητας, περίπου 40 χλμ την ώρα και στις άλλες διατάξεις του Κ.Ο.Κ.σε συνεργασία με την υπηρεσία Τροχαίας Πειραιά, σε εφαρμογή του όρου 76 της (3) σχετικής ΥΑ, η ΟΛΠ ΑΕ και η λιμενική αρχή οφείλουν να μεριμνούν συνεχώς για την εξασφάλισή τους.. 

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι στον χώρο εκτέλεσης του έργου της επέκτασης επιβατικού λιμένα Πειραιά προς την Νότια πλευρά – Α΄φάση, διαπιστώθηκε: 1. Η μη τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων με πετάσματα κατά τις εργασίες επιχώσεων εντός της θάλασσας κατά παράβαση του όρου 67 της (4) σχετικής ΥΑ (διαπίστωση Δ). 2. Η έλλειψη εγκεκριμένου από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά σχεδίου κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, κατά παράβαση του όρου 72 της (3) σχετικής ΥΑ (διαπίστωση Ζ). 3. Η μη συμμόρφωση με τον όρο 70 της (3) σχετικής ΥΑ (διαπίστωση Η). Επειδή δεν προσκομίστηκε αναλυτικό χρονοδιάγραμμα με τις κύριες διαδρομές και τους χρόνους των βαρέων οχημάτων μεταφοράς υλικών για την κατασκευή του έργου. 

Η μη τήρηση εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων συνιστά παράβαση, υποβαθμίζει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και επισύρει κυρώσεις στους υπεύθυνους σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 30 παρ. 1 του Ν.1650/1986 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (σχετ.1). 

Η Υπηρεσία μας προβαίνει στην έναρξη διαδικασίας επιβολής προστίμου στην εταιρεία ΟΛΠ ΑΕ για τις διαπιστώσεις Δ, Ζ και Η, αποστέλλει αντίγραφο της (10) σχετικής Έκθεσης Αυτοψίας και καλεί την εταιρεία ΟΛΠ ΑΕ να υποβάλει εγγράφως τις απόψεις του σε προθεσμία πέντε (5) ημερών από την κοινοποίηση του παρόντος εγγράφου όπως προβλέπεται για το σκοπό αυτό στο άρθρο 30 παρ.4 του Ν.1650/ 1986. Η προθεσμία αυτή παρατείνεται για άλλες 5 ημέρες μετά από αίτηση των υπευθύνων. 

Μετά τα παραπάνω επισημαίνεται ότι καθ΄όλη τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά από τον φορέα διαχείρισης ΟΛΠ ΑΕ όλοι οι εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι.

Προς την Δ/νση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του ΥΠΕΝ κοινοποιείται το παρόν έγγραφο με συνημμένα τα (9) και (13) σχετικά για τις ενέργειές της όσον αφορά στις διαπιστώσεις Θ του κλιμακίου ελέγχου, καθόσον η επάρκεια των μέτρων για την εξασφάλιση των όρων 73, 74 και 76 της (3) σχετικής ΥΑ δεν δύναται να καθορισθεί από την Υπηρεσία μας.. Επίσης για τα αναφερόμενα στην (13) σχετική Εξώδικη Δήλωση περί μη αδειοδότησης του έργου, διακοπής εκτέλεσης και χρηματοδότησης η Υπηρεσία μας.δεν έχει καμία αρμοδιότητα και συμμετοχή. Επιπλέον στην ΔΙΠΑ/ΥΠΕΝ αποστέλλεται το (14) σχετικό για τις δικές της άμεσες ενέργειες καθ’όσον, όπως αναφέρεται σε αυτό, η χερσαία μεταφορά των υλικών μέσω του εσωτερικού οδικού δικτύου του λιμένα ακτοπλοϊας και κρουαζιέρας ξεκινά στις 25 -11-2020 και η Υπηρεσία μας δεν έχει καμία αρμοδιότητα σχετικά με την έγκριση ή μη της κίνησης οχημάτων μεταφοράς υλικών εντός και εκτός του λιμένα, παρά μόνο στον έλεγχο τήρησης του όρου 72 της (3) σχετικής και των λοιπών εγκεκριμένων όρων με αυτήν. 

Επίσης για τα αναγραφόμενα στο (9) σχετικό έγγραφο όσον αφορά τον έλεγχο της απόστασης του Ταφικού Μνημείου του Θεμιστοκλή από το εκτελούμενο έργο, έχει εξετασθεί αρμοδίως κατά την διαδικασία αδειοδότησης του έργου και δεν αποτελεί αρμοδιότητα της Υπηρεσίας μας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού οφείλουν να εξασφαλίζουν τα προβλεπόμενα στον όρο 84 της (3) σχετικής ΥΑ. 

Οι φορείς και οι Υπηρεσίες στους οποίους κοινοποιείται το παρόν έγγραφο παρακαλούνται για τις δικές τους ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. 

Συνημμένα 

Η (10) σχετικό Έκθεση Αυτοψίας 

Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης 

Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής 

ΕΔ 

Χ.Α. 

  

Κ.ΦΛΩΡΟΣ

Διανομή μέσω 'ΙΡΙΔΑ' με UID: 5fbe4f8fb65139c6116cdf32 στις 25/11/20 19:09 6 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ 

1. ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ 

2. ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ 

3. ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 

 ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 

4.ΥΠΕΝ 

 Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ 

 Λ. Αλεξάνδρας 11, Αθήνα 11473 (με συνημμένα το (9), το (13), το (14) σχετικό και την (10)  Έκθεση αυτοψίας) 

5. ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 

 ΤΟΜΕΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 

 Ακτή Μιαούλη 13, 185 36 Πειραιάς 

6. ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 

 ΤΟΜΕΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 

 Ακτή Μιαούλη 50, 185 36 Πειραιάς 

7. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 

 Δ/ΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ 

 Ακτή Βασιλειάδη Πύλη Ε1, 18510 Πειραιάς 

8. ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ 

 ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 

 Λεωφ. Μεσογείων 119, 101 92 Αθήνα 

9. Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά