Latest News

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Προς επίταξη 200 ιδιωτικές κλίνες για κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη- Έληξε το τελεσίγραφο

 


Σε επίταξη 200 ιδιωτικών κλινικών για ασθενείς Covid-19 στη Θεσσαλονίκη προχωράει το υπουργείο Υγείας ...από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, μετά το τελεσίγραφο που απέστειλε στις ιδιωτικές κλινικές για διάθεσή τους έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης και το οποίο έληξε με τους κλινικάρχες να λένε «όχι».

Προκειμένου να διαχειριστεί την κρίση του κορΩνοϊού στη Θεσσαλονίκη, όπου τα νοσοκομεία βρίσκονται σε οριακό σημείο, το υπουργείο Υγείας είχε στείλει τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές της πόλης να παραδώσουν 200 κλίνες Covid, με την προειδοποίηση ότι θα ακολουθήσει επίταξη, αν αυτό δεν συμβεί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης.

Το έγγραφο από το υπουργείο:

Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών αρνήθηκαν να παραδώσουν τις κλίνες covid δηλώνοντας ότι το προσωπικό τους δεν έχει εμπειρία στη νοσηλεία περιστατικών Cοvid και ως εκ τούτου είναι επικίνδυνο να δεχθούν περιστατικά κορονοϊού.

Ο πρόεδρος των ιδιωτικών κλινικών έκανε λόγο για κάτι ασύμφορο για τις κλινικές, καθώς κοστίζουν πολύ το οξυγόνο και τα φάρμακα κι έτσι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε σε επίπεδο εξοπλισμού, ούτε σε επίπεδο κλινών.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός, βρισκόταν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες, ενώ πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο τόνιζε: 

«Έχουν δίκιο από την κυβέρνηση. Με 900 κρούσματα την ημέρα, 15 μέρες νοσηλείας κατά μέσο όρο ο κάθε ασθενής, χρειάζονται 12 – 13 χιλιάδες κλίνες νοσηλείας. Πού να τις βρουν. Εγώ, όμως, τους παίρνω όλους τους ιδιοκτήτες κλινικών και όλοι με ένα στόμα λένε, όχι δεν δεχόμαστε. Και οι λοιμωξιολόγοι λένε να μην μπερδέψουμε ασθενείς με Covid και ασθενής non Covid».

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 774 νέα κρούσματα από τα 3.227 που καταγράφηκαν συνολικά στη χώρα.