Latest News

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Προσλήψεις στο δημόσιο με «πανελλήνιες εξετάσεις» και ψυχομετρικά τεστ!

 


Οι προσλήψεις στο δημόσιο θα γίνονται με γραπτές δοκιμασίες, εν είδει πανελληνίων εξετάσεων, αλλά και ψυχομετρικά τεστ...δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση του ΑΣΕΠ. 

  Ο Τ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι στόχος είναι, χωρίς να χαθεί η αντικειμενικότητα, να γίνει πράξη και το αξιοκρατικό στοιχείο στις προσλήψεις στο δημόσιο, δηλαδή «ο κατάλληλος άνθρωπος να μπει στην κατάλληλη θέση».

 Αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο της μεταρρύθμισης του ΑΣΕΠ, συμπλήρωσε, μιλώντας στο podcast του ΘΕΜΑ Radio 104,6.   «Το κύριο δεν είναι ποιος έχει πάρει τα πιο πολλά πτυχία, ή τον μεγαλύτερο βαθμό στις σπουδές του, γιατί δεν είναι όλα τα πανεπιστήμια ίδια. Υπάρχει καλύτερος τρόπος, ο γραπτός ετήσιος διαγωνισμός, εν είδει πανελληνίων εξετάσεων, όπου θα δοκιμάζονται οι γνώσεις που απαιτεί η θέση για την οποία διεκδικεί κάποιος να προσληφθεί στο δημόσιο καθώς και οι δεξιότητες, ικανότητες και η προσωπικότητα του ανθρώπου που θα κρίνεται», εξήγησε o υπουργός Εσωτερικών.   

Η διαδικασία δεν θα περιλαμβάνει συνέντευξη, παρά μόνο «γραπτές δοκιμασίες και στο κομμάτι των γνώσεων και στο κομμάτι που αφορά στην ψυχολογία και την προσωπικότητα του κάθε ενδιαφερόμενου», διευκρίνισε ο Τ. Θεοδωρικάκος, επιβεβαιώνοντας ότι θα γίνονται ψυχομετρικά τεστ «όπως σε μεγάλο βαθμό συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα».   

Για το σχετικό νομοσχέδιο γίνεται μεγάλη προεργασία, εδώ και μήνες, συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών, σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει η φάση σοβαρού διαλόγου με τα κόμματα.   «

Η αλλαγή πρέπει να έχει ιστορικό βάθος, οποιαδήποτε κυβέρνηση θα έρθει να συνεχίσει το ίδιο αξιοκρατικό σύστημα. Άρα πρέπει να συμφωνήσουμε οι πολιτικές δυνάμεις και να συνθέσουμε τις ιδέες μας στη λογική της αξιοκρατίας», συμπλήρωσε.