Latest News

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναστολή για όλους πλην του Ρουπακιά προτείνει η εισαγγελέας

 


Την αποδοχή του αιτήματος αναστολής της ποινής για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και όλα τα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης πλην του Ρουπάκια...πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

   Με το που ξεκίνησε η διαδικασία σήμερα το πρωί, η κα Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε να δοθεί σε όλες τις ποινές ανασταλτική ισχύ, και οι καταδικασθέντες να αφεθούν όλοι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, πλην του Γιώργου Ρουπακιά που καταδικάστηκε για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.    

Κατά την πρότασή της, η εισαγγελέας της έδρας διευκρίνισε πως ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν δικαιούται χορήγηση ανασταλτικού χαρακτήρα της έφεσης, καθώς του έχει επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία από πρόθεση.   

Υιοθέτησε την υπερασπιστική γραμμή Μιχαλολιάκου  

 Αναφερόμενη στο επιχείρημα περί ανεπανόρθωτης βλάβης των καταδικασθέντων σε περίπτωση φυλάκισής τους, η εισαγγελέας υιοθέτησε το επιχείρημα του συνηγόρου υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου για την εφημερίδα της Χρυσής Αυγής που έκλεισε την Παρασκευή.   

«Αποδείχθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν γνωστή διαμονή και τήρησαν όλους τους όρους που τους επιβλήθηκαν, ενώ εξακολουθούν να τους τηρούν. Παρουσιάζονται στο ακροατήριο και δεν είναι ύποπτοι φυγής. Δεν προκύπτει από κανέναν στοιχείο», είπε η εισαγγελέας στην πρότασή της, συμπληρώνοντας ότι το ποινικό μητρώο τον περισσότερων βουλευτών είναι καθαρό.   

Μετά την πρόταση της εισαγγελέως η διαδικασία διακόπηκε για μισή ώρα.   

 Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση που το δικαστήριο απορρίψει τελικά το αίτημα ορισμένων εκ των ενόχων για διεύθυνση ή ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, οι καταδικασθέντες θα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν την αναστολή της εκτέλεσης της πρωτόδικης απόφασης σε δεύτερη φάση, από το Πενταμελές Εφετείο, έως ότου εκδοθεί η απόφαση.